Sport

Minaur, demonstrație de forță cu “exploziva” Ikast! Băimărencele au luat bronzul în Final Four

09.05.2021 | 18:24
Minaur demonstratie de forta cu exploziva Ikast Baimarencele au luat bronzul in Final Four
ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare a câștigat medaliile de bronz în turneul Final Four din EHF European League după o victorie superbă împotriva lui Ikast Herning, scor 33-31. Prima parte a fost dominată de daneze, dar elevele lui Costică Buceschi au revenit în final și s-au impus la două goluri diferență grație prestațiilor excelente din ofensivă ale Jovanei Kovacevic și Ana Maria Tănasie. 

Favoritele la trofeu s-au bătut în finala mică!

Favoritele la trofeu înainte de semifinale, Minaur Baia Mare și Ikast Herning, au fost nevoite să se mulțumească cu finala pentru locurile 3-4. Băimărencele au intrat pe teren cu gândul de a face uitat meciul cu Nantes în care nu a a mers nimic, în timp ce danezele de la Ikast sperau la medaliile de bronz după ce au fost la câteva secunde să învingă Siofok în semifinale.

ADVERTISEMENT

Confruntarea a început exploziv, danezele reușind să își pună în aplicare încă din start stilul foarte rapid și atacurile tăioase. Defensiv, Baia Mare a început modest și a continuat așa pe toată durata primei reprize.

Danezele, la conducere pe parcursul primei reprize

Ikast a fost la conducere pe tot parcursul reprizei. În minutul 6, scorul era deja 5-3, danezele profitând de ezitările și greșelile de pasare ale băimărencelor. Însă, Kovacevic și-a revenit după meciul modest din urmă cu 24 de ore și și-a ajutat mult echipa pe atac.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a ajuns la scorul de 12-8 la mijlocul reprizei, când Buceschi a cerut primul time-out. Danezele s-au dus și la 5 goluri, fără să fie deranjate pe atac de faptul că au evoluat șase minute în cu om în minus în prima repriză.

Idehn, gol din poartă în poartă în finalul reprizei!

Spre finalul reprizei, Idehn a avut două intervenții în poarta lui Minaur și diferența s-a redus de la 19-14 la 19-16, cu un gol marcat de suedeză din poartă în poartă. Baia Mare a avut șansa ultimului atac al reprizei, irosit în mod copilărește de echipa lui Buceschi. După primele 30 de minute, scorul a fost 19-16 pentru Ikast.

ADVERTISEMENT

Repriza secundă a început cu o echipă Minaur mult mai hotărâtă și scorul s-a strâns în minutul 34 când Ikast Herning mai avea un singur gol avans, 19-18. Danezele nu s-au lăsat ușor și a urmat un nou forcing ofensiv, restabilind rapid o diferență de patru goluri.

Kovacevic, de neoprit în finala mică! Minaur a egalat cu 8 minute înainte de final

A fost momentul în care Minaur a început să fie vioara întâi în partidă. Elevele lui Buceschi au pus stăpânire pe joc și au revenit în două minute la un gol diferență de adversare, 21-22. Kovacevic a dat drumul la braț și a fost de neoprit.

ADVERTISEMENT

S-a mers cap la cap, danezele păstrând unul sau două goluri avans până cu 8 minute înainte de final când Blohm a reușit să egaleze pentru Minaur, 27-27. Toată lumea se gândea la meciul cu Nantes, în care băimărencele au egalat, dar au căzut pe final.

De această dată a fost diferit. Andreea Popa a adus Minaur pentru prima dată în avantaj pe tabelă în minutul 52, iar excelenta extremă Ana Maria Tănasie a mărit diferența la două goluri: 31-29. A fost momentul în care tânărul tehnician al lui Herning, Kasper Christensen, a cerut time-out.

Tănasie, incisivă în extremă! Baia Mare a rezistat asaltului danez din final

Ikast a riscat totul și a jucat cu 7 jucătoare pe atac, fără portar. Tactica nu a dat roade și Minaur a păstrat diferența de două goluri cu 4 minute înainte de final: 32-20. Cu un minut înainte de final, Herning a revenit la un gol și a avut șansa egalării, însă aruncarea a lovit bara porții lui Idehn.

Minaur a mai înscris o dată pe final și a reușit să se impună cu 33-31. O victorie care le-a descătușat pe fetele lui Costică Buceschi. Bucuria locului trei a fost uriașă, mai ales că venea după înfrângerea greu de digerat în fața lui Nantes.

Minaur încheie cu capul sus turneul pe care l-a organizat!

La final, portarul Filippa Idehn, a rezumat în câteva cuvinte victoria cu Ikast: “Știu că nu este aur, dar este foarte bine. Ne bucurăm la acest loc 3 mai ales că am venit după eșecul împotriva lui Nantes. Ne-am chinuit în prima repriză, a fost foarte greu, dar am reușit să revenim și victoria asta înseamnă mult pentru noi”.

Minaur Baia Mare a încheiat într-o notă pozitivă turneul Final Four pe care l-a găzduit. Pentru băimărence urmează duelul cu CSM București, programat joi. Dacă echipa lui Costică Buceschi va învinge, lupta pentru titlu în Liga Națională va fi la baionetă.

  • 11 goluri a marcat Jovana Kovacevic împotriva lui Ikast
  • 67 de goluri a înscris Minaur în cele două meciuri din Final Four
ADVERTISEMENT