Fotbal international

Mingea cu care Maradona a înscris cu mâna a fost vândută. Câte milioane de lire sterline a încasat „centralul” partidei Argentina – Anglia, cel care deţinea balonul

Mingea cu care Maradona a înscris cu mâna în poarta Angliei la Campionatul Mondial din 1986 a fost vândută. Sumă colosală încasată de fostul proprietar.
16.11.2022 | 23:33
Mingea cu care Maradona a inscris cu mana a fost vanduta Cate milioane de lire sterline a incasat centralul partidei Argentina  Anglia cel care detinea balonul
Mingea cu care Maradona a înscris cu mâna la Campionatul Mondial din1986 va fi scoasă la licitație. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
16-11-2022
21:38

Mingea cu care Maradona a înscris golul "cu mâna lui Dumnezeu", vândută pentru 2 milioane de lire sterline!

Mingea cu care Maradona a înscris golul “cu mâna lui Dumnezeu” în meciul dintre Argentina şi Anglia, la Cupa Mondială din 1986, a fost vândută într-o licitaţie, la Londra. Mingea a fost în proprietatea arbitrului Ali Bin Nasser, cel care a condus meciul respectiv. În vârstă de 60 de ani, Bin Nasser a încasat două milioane de lire sterline în schimbul balonului:

“Această minge face parte din istoria fotbalului internaţional. Este fără îndoială momentul potrivit pentru a o împărţi cu lumea”, a declarat arbitrul care nu a văzut golul înscris cu mâna de Maradona. 

Diego Maradona reușea să înscrie cu mâna în poarta Angliei la Campionatul Mondial din 1986. „Centralul” meciului, Ali Bin Nasser, nu a observat greșeala, iar golul a fost validat. Pe 16 noiembrie, balonul cu care legendarul fotbalist a reușit să marcheze va fi scos la licitație.

Mingea cu care Maradona a înscris cu mâna va fi vândută pe o sumă uriașă

Mingea care a rămas în istorie va fi scoasă la licitație pe 16 noiembrie de către Graham Budd Auctions, una dintre cele mai sonore case de licitații din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Totuși, suma va ajunge în conturile lui Ali Bin Nasser, arbitrul tunisian care s-a aflat la centru în duelul Argentina – Anglia de pe Estadio Azteca din Mexico City.

Ali Bin Nasser nu a văzut că legendarul fotbalist al lui Napoli a împins cu mâna balonul în plasă, însă greșeala îi va aduce arbitrului tunisian în conturi sume exorbitante.

ADVERTISEMENT

Licitația pentru minge va începe de la 2,5 milioane de dolari

În luna mai 2022, tricoul purtat de Maradona în momentul în care a marcat cu mâna a fost vândut pentru o sumă colosală, peste 9,2 milioane de dolari.

Pe 16 noiembrie urmează licitația pentru vânzarea mingii cu care a înscris, iar suma de pornire începe de la 2,5 milioane de dolari. Totuși, specialiștii estimează că mingea s-ar putea vinde pentru 3 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Pasionații de sport, care sunt dispuși să plătească se pot înscrie la licitație începând cu data de 28 octombrie. „Această minge face parte din istoria fotbalului internațional – se pare că este momentul potrivit pentru a o împărtăși lumii”, a spus Bin Nasser, citat de Daily Mail.

Aproape 2 ani de la moartea legendarului fotbalist Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020 în urma unui atac de cord. Considerat de mulți cel mai bun fotbalist din istorie, Diego Armando Maradona s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani.

ADVERTISEMENT

După ce a marcat cu mâna, Diego Armando Maradona a înscris din nou în partida cu Anglia, după ce a driblat tot terenul, inclusiv pe Shilton, portarul englez, și adus scorul la 2-0. Ali Bin Nasser, arbitrul de la Anglia – Argentina, a mărturisit de ce nu a putut vedea golul înscris cu mâna de Maradona.

„În ceea ce privește primul gol al lui Maradona, nu am putut vedea clar incidentul, cei doi jucători Shilton și Maradona erau cu spatele”, a declarat Ali Bin Nasser, pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT