News

Ministerul Energiei, milioane de lei pe bilete de avion pentru deplasarea personalului. În ce destinații ar putea ajunge angajații instituției

Câți bani cheltuiește Ministerul Energiei pentru biletele de avion ale angajaților. Ce deplasări sunt preconizate în viitorul apropiat
11.09.2022 | 14:22
Ministerul Energiei milioane de lei pe bilete de avion pentru deplasarea personalului In ce destinatii ar putea ajunge angajatii institutiei
Ministerul Energiei plătește bani serioși pentru bilete de avion. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În plină criză, Ministerul Energiei este gata să plătească o sumă impresionantă pentru deplasările interne și internaționale ale personalului. Vorbim despre bani frumoși care ar urma să achite biletele de avion ale angajaților care merg în interes de serviciu prin diferite locuri. Nu puține sunt destinațiile în care aceștia ar putea să ajungă în perioada imediat următoare.

Câți bani plătește Ministerul Energiei pe bilete de avion

Concret, reprezentanții ministerului vor merge la diverse activități, dar și la întâlniri de lucru, conferințe sau misiuni. Interesant este că instituția nu poate să determine exact datele de călătorie, nici numărul vizitelor pe care angajații le vor face sau numărul celor care vor pleca în voiaj.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 2.400.000 de lei este gata să achite ministerul, dar există câteva cerințe speciale pentru cel care va câștiga licitația. Astfel, serviciile de transport vor fi făcute doar prin intermediul companiilor aeriene care au curse regulate, cu sau fără escală. La cerere expresă s-ar putea face și rezervări la companii de tip low cost. Ca regulă generală însă, demnitarii / salariații / delegații de la Energie efectuează deplasări prin cele mai rapide și mai economice mijloace de călătorie raportate la natura și urgența deplasării.

Mai trebuie spus că într-o delegație pot exista atât membri care au statut de demnitar și dreptul de a călători la clasa business cât și personal ce nu are acest statut și călătorește la clasa economic. De asemenea, ministerul a transmis că de regulă membrii unei delegații se deplasează către destinație cu aceeași aeronavă. Există însă și excepții în care se solicită chiar contrariul, însă situația aceasta este prezentată înainte.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministerul vrea să primească toate informațiile cu privire la legăturile aeriene și terestre din țara de destinație, cale ferată sau auto, astfel ca cei aflați în delegație să ajungă la timp în locul în care au nevoie.

Ce destinații au fost trecute pe lista deplasărilor

De remarcat că Ministerul Energiei a bifat nu mai puțin de nouă destinații interne, nouă rute pentru care angajații instituției ar putea solicita bilete de avion. Baia Mare, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Constanța sunt localitățile aflate pe lista instituției.

ADVERTISEMENT

Ca destinații orientative internaționale, reprezentanții ministerului au plusat strict cu țări și orașe europene. În 28 de state s-ar putea duce delegațiile de la Energie, printre acestea aflându-se Austria, Belgia, Danemarca, Franța sau Germania.

Există câteva țări pentru care au fost solicitate mai multe puncte de sosire. Astfel, în Hexagon s-ar putea zbura atât la Paris cât și la Strasbourg, Lille sau Lyon. La fel se întâmplă în deplasările din Italia care ar putea fi făcute la Roma, Milano, Bologna sau Trieste. De specificat că în listă nu se află și Rusia, dar există posibilitatea ca angajații Ministerului de Energie să ajungă la Kiev sau Odessa.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu raționalizarea energiei electrice în România

În deplasările pe care reprezentanții ministerului le vor face ar putea să discute și despre raționalizarea energiei electrice. Mai ales că, la jumătatea lunii iulie, Uniunea Europeană a decis să conceapă un plan de urgență de raționalizare a consumului de gaze. Totul se întâmplă în contextul reducerii livrărilor rusești.

Potrivit planului, statele membre ar urma să reducă voluntar consumul de gaze naturale cu 15%, din august până în martie. Deși spune că nu există motive de îngrijorare, șeful Executivului Nicolae Ciucă a explicat că România este pregătită în acest moment pentru orice scenariu.

”Din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie. Trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple”, a precizat Ciucă.

ADVERTISEMENT