News

Ministrul Eduard Novak, prins de radar cu 150 km/h într-un BMW cu numere de MTS. Reacția instituției: ”Un eveniment personal”

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului, a rămas fără permisul de conducere, după ce a pierdut procesul cu IPJ Brașov. El trebuie să plătească și o amendă consistentă.
02.02.2023 | 18:37
Ministrul Eduard Novak prins de radar cu 150 kmh intrun BMW cu numere de MTS Reactia institutiei Un eveniment personal
Ediard Novak, ministrul tineretului și sportului, a pierdut procesul cu IPJ Brașov / Foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Eduard Novak a rămas pieton, după ce a fost surprins de radar pe șoseaua de centură a Brașovului. Incidentul s-a petrecut în vara anului 2022, iar Novak se afla, se pare, un automobil de serviciu.

Eduard Novak, amendat pe centura orașului Brașov

Pe 19 ianuarie 2023, Judecătoria Brașov a respins acțiunea reclamantului Novak Carol Eduard, prin care acesta solicita anularea unui proces verbal de contravenție întocmit de IPJ Brașov pe data de 3 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor din dosar, ministrul Novak a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, după ce a fost surprins circulând cu viteza de 148 km/h pe VO1K dinspre DN1 – Dârste către intersecția DN11 (Brașov – Târgu Secuiesc – Onești), pe un sector de drum unde limita maximă era de 90 km/h.

Ministrul nu a contestat că era la volan

Eduard Novak se afla la volanul autoturismului cu numărul B-…-MTS. Surse din interiorul Ministerului Tineretului și Sportului susțin autoturismul este un BMW X5 de culoare neagră, care aparține instituției.

ADVERTISEMENT

”În concret, din proba video ataşată la dosar rezultă clar comiterea faptei imputate petentului, respectiv faptul că la data de 03.06.2022, a condus autovehiculul cu nr. B…MTS pe VO1K, dinspre DN 1 – Dârste către intersecția DN 11, cu viteza de 148 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 90 Km/h (+58 km/h), iar din Raportul operator radar rezultă că persoana care conducea autovehiculul era petentul, aspect necontestat de acesta.

Intimata a făcut dovada că aparatul radar folosit este conform cu normele legal, aşa cum rezultă din buletinul de verificare metrologică, fiind folosit de către un operator care are calitatea de poliţist rutier”, se arată în motivarea consultată de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentului, Novak a semnat procesul verbal, însă a avut și unele obiecțiuni care apar în document. Ele au fost înlăturate de instanță, în condițiile în care dispozitivul folosit de polițiștii brașoveni era unul dintre cele mai performante din România, cu ”funcții de auto-focalizare și auto-iris”.

Instanța: ”Petentul nu și-a asumat abaterea”

În motivare, judecătorii arată că Novak nu este la prima abatere și că amenda ”corespunde pericolului social al faptei și conduitei acestuia”.

ADVERTISEMENT

”Această concluzie se impune, mai ales, în condiţiile în care comportamentul petentului a fost în sensul contestării procesului-verbal, solicitând anularea acestuia prin intermediul plângerii contravenționale, nicidecum al asumării unei erori, deci al unui comportament responsabil care ar fi îndrituit instanţa să aprecieze că avertismentul era apt să contribuie la conştientizarea unor abateri.

De asemenea, aceste fapte contravenţionale prezintă un grad de pericol social ridicat, prin aceea că pot conduce la pagube materiale importante, cât mai ales la consecinţe mult mai grave precum pierderea vieţii participanţilor la trafic sau vătămarea integrităţii lor.

Sancţiunea completară a reţinerii permisului de conducere intervine de drept odată cu săvârşirea faptei de către petent, iar faţă de pericolul social al faptei şi circumstanţele personale ale petentului aplicarea acesteia apare ca fiind legală și oportună”, se mai arată în motivarea consultată de FANATIK.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de Eduard Novak în 30 de zile de la comunicare.

MTS spune că Novak era ”persoană fizică” când a încălcat legea

FANATIK a solicitat în mai multe rânduri o reacție din partea lui Edurard Novak, în legătură cu situația dosarului de la Brașov.

În august 2022, serviciul de comunicare și relații cu publicul din cadrul MTS ne-a transmis că ”este un eveniment personal al ministrului Novak” și nu poate oferi informații despre dosarul ministrului Novak pentru că acestea nu sunt de interes public.

raspuns MTS
Răspunsul MTS pentru FANATIK din 17 august 2022 / Sursă: Fanatik

Joi, 2 februarie 2023, FANATIK l-a întrebat în mod direct lui Eduard Novak, în dubla sa calitate, de persoană fizică și de oficial cu rang înalt al statului român, dacă în ziua de 3 iunie 2022 se deplasa în interes de serviciu și dacă mașina aparține sau nu MTS, însă nu am primit niciun răspuns.

De asemenea, am revenit cu o adresă la Ministerul Tineretului și Sportului, iar răspunsul va fi publicat în momentul în care acesta va sosi pe adresa redacției.

Potrivit declarației de avere completată în iunie 2022, Eduard Novak are în proprietate un singur autoturism, o Skoda Octavia fabricată în anul 2012.

ADVERTISEMENT
Tags:
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”