News

Ministrul Educației anunță cum s-ar putea deschide școlile în septembrie: ”Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic”

21.07.2020 | 15:50
Ministrul Educatiei anunta cum sar putea deschide scolile in septembrie Avem in vedere sa reluam cursurile in mod clasic
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de două luni până la data clasică a startului de an școlar 2020-2021, Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat cum s-ar putea deschide unitățile de învățământ din țară.

În ciuda faptului că România se confruntă la ora actuală cu aproape 1.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, oficialul Guvernului Orban spune că se ia în calcul revenirea normală în bănci a elevilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, Anisie recunoaște că pe masa discuțiilor se mai află și alte variante, care s-ar putea pune în aplicare dacă pandemia de coronavirus va fi accentuată.

Cum s-ar putea relua școlile în septembrie. Anunțul ministrului Educației

Marți, 21 iulie, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că unul din scenariile luate în calcul pentru startul anului școlar la toamnă este revenirea elevilor în clase în sistem normal. Ministrul afirma săptămânile trecute că sunt puține șanse să înceapă normal școlile la toamnă.

ADVERTISEMENT

”Azi am avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor elevilor, părinților și studenților. Pregătim acele scenarii pentru începerea cursurilor. Deja în spațiul public au fost menționate aceste scenarii.

Într-adevăr, avem în vedere să reluam cursurile în mod clasic așa cum am făcut până acum, dar cu respectarea strictă a unor măsuri stabilite de ministerul Educației.”, a recunoscut Anisie la Digi24.

ADVERTISEMENT

Varianta ”hibrid” și cea ”online”, pe masa Ministerului Educației

În cazul în care modul normal al începerii anului școlar nu va putea fi pus în aplicare din cauza pandemiei, guvernanții anunță că mai au două planuri de rezervă.

”Mai există un alt scenariu, hibrid îi spunem noi, când unii elevi vor fi în clasă și alții vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceștia să se roteze.

ADVERTISEMENT

În ultimul scenariu, am prevăzut învățământul online, cursurile să fie desfășurate de acasă, asta numai și numai dacă situația epidemiologică o va impune”, a mai spus ministrul Educației, Monica Anisie.

Întrebată despre data la care elevii, părinții și profesorii vor ști cum sau dacă vor reveni la școală, Anisie a spus: ”Nu știm când ne vom putea pronunța asupra acestor scenarii, dar trebuie să o facem cât mai repede pentru ca toată lumea să știe modul în care vor începe cursurile din toamnă”,

ADVERTISEMENT