News

Ministrul PSD, anunț important pentru pensionari. Când se va ști sigur procentul cu care se majorează pensiile

Pensionarii vor afla în următoarele luni cu cât le vor crește pensiile, este anunțul de ultimă oră făcut de ministrul muncii, Marius Budăi
22.10.2022 | 13:12
Ministrul PSD anunt important pentru pensionari Cand se va sti sigur procentul cu care se majoreaza pensiile
Ministrul muncii a făcut precizări legate de majorarea pensiilor Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Budăi a declarat că procentul cu care pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 va fi cunoscut abia după aprobarea bugetului, care va avea loc până la sfârșitul acestui an. Totuși, ministrul a ținut să sublinieze faptul că această creștere nu va fi mai mică de 10%.

Când se va ști sigur procentul cu care se majorează pensiile

Declarația titularului portofoliului de la muncă vine după ce, zilele trecute, premierul Ciucă vorbea despre un procent de majorare a pensiilor de 15%, procent pe care îl avansase anterior președintele Iohannis.

ADVERTISEMENT

“Noi, PSD-ul, am avut propunerea pentru majorarea pensiilor cu cel puțin 10%. Noi suntem extrem de bine ancorați în realitate, ne uităm la tot ce se întâmplă în jurul nostru și am fundamentat acea propunere de o majorare de minimum 10% de la 1 ianuarie 2023.

Eu cunosc foarte bine viața părinţilor şi bunicilor noştri, nu-mi voi permite să mă lansez în niciun fel de speculaţie decât atunci când coaliţia va avea decizia finală luată.

ADVERTISEMENT

Cert e că va fi o majorare de cel puţin 10%. Am spus cel puţin 10%, nu-mi permit să lansez alte procente.

Nu e vorba că nu sunt bani, dar noi trebuie să gândim o sprijinire echilibrată atât a economiei, cât şi a măsurilor sociale pentru că nu vrem să ajungem să transformăm mai binele în duşmanul binelui.

ADVERTISEMENT

Suntem extrem de atenţi la evoluţia cifrelor. Acea propunere pe care am făcut-o, de 10%, a fost fundamentată din punct de vedere economic. (…)”, a declarat ministrul.

Marius Budăi a ținut totuși să precizeze că nu se vorbește despre un procent mai mic de 10% și că nu susține creșterea vârstei de pensionare.

ADVERTISEMENT

”Seniorii trebuie să ştie că pensiile vor creşte cu cel puţin 10%. În cel mai scurt timp, propunerea de buget va fi finalizată şi va fi depusă. Va fi aprobat bugetul pentru 2023 în acest an.

Nu voi susţine majorarea vârstei de pensionare, nu există presiune de la Bruxelles, tratatele UE spun clar că statul membru are independenţă în a-şi hotărî politicile sociale.

Noi avem de lucru, întâi trebuie să creştem speranţa de viaţă şi mai ales speranţa de viaţă sănătoasă. Abia ulterior putem să facem un plan. Deocamdată avem de lucrat la nivelul de trai”, a precizat ministrul muncii în cadrul unei emisiuni la România TV.

ADVERTISEMENT