Fotbal international

Ministrul Sportului, vizită-fulger la vestiar după gafa colosală din Polonia – Arabia Saudită 2-0! Imaginile au devenit virale. Video

Ministrul Sportului a intrat în vestiarul lui Herve Renard după gafa antologică din Polonia - Arabia Saudită 2-0. Ce s-a întâmplat la finalul meciului de la CM 2022.
26.11.2022 | 19:36
Ministrul Sportului vizitafulger la vestiar dupa gafa colosala din Polonia  Arabia Saudita 20 Imaginile au devenit virale Video
Ministrul Sportului l-a consolat pe Abdulellah Al-Malki după gafa din Polonia - Arabia Saudită 2-0
ADVERTISEMENT

Arabia Saudită nu a mai reuşit o nouă minune, după 2-1 cu Argentina, şi a pierdut meciul cu Polonia, scor 0-2. Al doilea gol al polonezilor, marcat de Robert Lewandowski, a venit după o gafă uriaşă a unuia dintre jucătorii selecţionatei lui Herve Renard.

Ministrul Sportului, vizită la vestiare după gafa din Polonia – Arabia Saudită 2-0

În minutul 82, când Polonia conducea Arabia Saudită cu 1-0, Robert Lewandowski a majorat scorul, după ce a profitat de o gafă uriaşă a lui Abdulellah Al-Malki. Atacantul Barcelonei a marcat astfel primul său gol la un Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

La faza respectivă, Abdulellah Al-Malki a primit o pasă de la unul dintre colegii din defensivă, însă nu a fost atent şi a scăpat balonul, care apoi a ajuns la Robert Lewandoski. Vizbil afectat, mijlocaşul defensiv a avut parte de o vizită surpriză în vestiar.

Prinţul Abdulaziz bin Turki Al Saud, Ministrul Sportului din Arabia Saudită, a venit să-l consoleze pe Abdulellah Al-Malki. Oficialul l-a îmbărbătat pe jucătorul lui Al Hilal timp de mai multe minute, iar imaginile au devenit virale pe Twitter.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după gafa care a dus la golul lui Robert Lewandowski, Herve Renard a decis să-l înlocuiască pe Abdulellah Al-Malki cu Abdulrahman Al-Aboud.

Ministrul Sportului era în culmea fericirii după Argentina – Arabia Saudită 1-2

Arabia Saudită a început perfect Campionatul Mondial 2022, după 2-1 cu Argentina, una dintre cele mai mari surprize din istoria competiţiei. La finalul acelui meci, Ministrul Sportului explica motivele succesului neaşteptat.

ADVERTISEMENT

“Am investit foarte mult, în ultimii ani, în sport, iar acum se văd rezultatele. Am restructurat sportul în Arabia Saudită şi l-am făcut într-un mod profesionist, aşa cum poate nu mai este nicăieri în lume.

Când am început să lucrez în Comitetul Olimpic, noi aveam 30 de federaţii. Acum am ajuns la 97 de federaţii, ceea ce arată că ţara este activă. Facem aceste lucruri pentru popor, iar beneficiul este social, economic, la orice nivel”, spunea Prinţul Abdulaziz bin Turki Al Saud.

ADVERTISEMENT

De-al lungul timpului, Arabia Saudită a participat la şase Campionate Mondiale, însă doar o singură dată a reuşit să se califice în optimile de finală. S-a întâmplat la debut, la CM 1994, când saudiţii au fost eliminaţi de Suedia, scor 1-3, în optimi.

ADVERTISEMENT