Fotbal international

Robert Lewandowski, gol istoric în Polonia – Arabia Saudită 2-0! Prima reuşită a superstarului la un Campionat Mondial. Video

Robert Lewandowski a reuşit să spargă seceta la Campionatul Mondial şi a marcat în Polonia - Arabia Saudită 2-0. E primul gol al polonezului la un turneu final planetar.
26.11.2022 | 19:01
Robert Lewandowski gol istoric in Polonia  Arabia Saudita 20 Prima reusita a superstarului la un Campionat Mondial Video
Robert Lewandowski, la primul gol marcat la un Campionat Mondial
ADVERTISEMENT

Chiar dacă este unul dintre cei mai buni atacanţi din istorie, Robert Lewandowski nu s-a prea lipit de goluri la Campionatul Mondial. Abia în Qatar a venit prima reuşită a fotbalistului de 34 de ani, în Polonia – Arabia Saudită 2-0.

Robert Lewandowski a marcat în Polonia – Arabia Saudită 2-0 şi e la primul gol mondial

În minutul 82 al meciului Polonia – Arabia Saudită 2-0, când leşii aveau un avantaj minim, Robert Lewandowski a profitat de greşeala lui Abdulellah Al-Malki, care a scăpat balonul din control, şi l-a învins pe Mohammed Al-Owais.

ADVERTISEMENT

La 34 de ani, Robert Lewandowski a marcat primul său gol la un Campionat Mondial. Polonezul a avut o şansă imensă şi în meciul cu Mexic, terminat 0-0, dar lovitura de la 11 metri i-a fost apărată de Guillermo Ochoa.

Pentru golul marcat în poarta saudiţilor, Robert Lewandowski a primit premiul de cel mai bun om al meciului Polonia – Arabia Saudită 2-0. De asemenea, atacantul Barcelonei a fost decisiv şi la primul gol al polonezilor, când i-a pasat lui Piotr Zieliński. VEZI AICI VIDEO CU GOLUL.

ADVERTISEMENT

Până la partidele cu Mexic şi cu Arabia Saudită, Robert Lewandowski mai jucase trei meciuri la Campionatul Mondial. La ediţia din 2018, din Rusia, a fost titular în partidele Senegal, Columbia şi Japonia, dar nu s-a lipit de gol.

Robert Lewandowski, la golul 77 pentru naţionala Poloniei. Mai eficient în preliminarii

Cu golul marcat în Polonia – Arabia Saudită 2-0, Robert Lewandowski a ajuns la borna de 77 de reuşite la naţională, pentru care a jucat 136 de meciuri. Dacă la Campionatul Mondial nu s-a lipit de lista marcatorilor, lucrurile stau mult mai bine la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Cu trei prezenţe la turneele finale de Campionat European, Robert Lewandowski are 5 reuşite în cele 11 meciuri bifate la competiţia continentală. Cele mai multe goluri, 3 la număr, le-a reuşit la EURO 2022, însă Polonia a ratat calificarea în optimile de finală.

Robert Lewandowski s-a simţit cel mai bine în preliminariile pentru Campionatul Mondial, unde a strâns 30 de goluri în 37 de meciuri. În calificările pentru EURO, polonezul are 19 reuşite în 20 de partide.

ADVERTISEMENT

Polonia are şanse la calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial 2022, însă ultimul meci din grupă se anunţă unul dificil. Selecţionata lui Czesław Michniewicz se va duela cu Argentina, selecţionată care întâlneşte Mexicul în ultimul meci al serii de sâmbătă.

ADVERTISEMENT