Life

Mioara Velicu, Saveta Bogdan și Ștefania Rareș, urări emoționante pentru români, de 1 Decembrie: „Să nu ne lăsăm la greu!”

FANATIK a întrebat trei dintre cele mai apreciate artiste ale foclorului românesc ce le urează românilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie!
01.12.2022 | 10:31
Mioara Velicu Saveta Bogdan si Stefania Rares urari emotionante pentru romani de 1 Decembrie Sa nu ne lasam la greu
Mioara Velicu, Saveta Bogdan și Ștefania Rareș, urări de 1 Decembrie
ADVERTISEMENT

Trei dintre marile interprete ale muzicii folclorice românești au făcut câteva urări speciale cu ocazia Zilei Naționale, mesaje pe care le transmit românilor, astăzi, de 1 Decembrie, via FANATIK.

Cântărețele de muzică populară, urări pentru români, de 1 Decembrie

Ștefania Rareș, Saveta Bogdan și Mioara Velicu se gândesc la românii de rând, cărora le urează să aibă ce pune pe masă într-o perioadă atât de complicată prin care trecem.

ADVERTISEMENT

Doamnele folclorului românesc speră ca românii să nu își uite tradițiile, iar dintre ele, Ștefania Rareș, a spus și un mare of pe care îl are când iese pe stradă, un lucru care o deranjează la tineretul din ziua de azi.

Of-ul Ștefaniei Rareș: „Mă doare sufletul când văd tinerii vorbind urât pe stradă”

Vedetele folclorului ne-au spus că sunt ocupate de 1 Decembrie. Ștefania Rareș are de susținut un spectacol în aer liber, locul fiind o surpriză despre care nu a vrut să ne dea prea multe detalii, în timp ce Saveta Bogdan va avea mai multe cântări, prezentând melodii speciale compuse pentru această zi specială.

ADVERTISEMENT

„O să fac o cântare de 1 Decembrie, undeva într-un loc deschis. Mă gândesc mereu la sufletul românului și vorbesc câteodată și singură. Hai să ne unim așa cum au fost bătrânii noștri, hai să fim înțelepți, hai să fim mai blânzi, mai buni.

Cu regret vă spun că am o vârstă și mă doare sufletul când văd copiii, tinerii, băieți sau fete vorbind urât pe stradă sau înjurând. Pe vremea mea nu a fost așa ceva. De-aia nici nu mă pot obișnui.

ADVERTISEMENT

Le doresc din suflet românilor ceea ce își dorește fiecare bogat sau necăjit, să fie liniște între noi, românii. Să nu ne lăsăm la greu! Dumnezeu are grijă de noi, de acolo de sus!”, este mesajul transmis de Ștefania Rareș românilor, prin FANATIK.

Saveta Bogdan ne dorește mâncare din belșug și multă distracție

Saveta Bogdan s-a gândit mai mult la mâncărurile pe care majoritatea oamenilor le consumă cu această ocazie. Artistei i-ar plăcea ca măcar de 1 Decembrie să ne bucurăm de bucatele deja consacrate precum sărmăluțele, micii sau fasolea cu ciolan.

ADVERTISEMENT

„Le doresc românilor să mănânce tradițional, românește: ciolan cu fasole, cârnați, mici, slăninuță cu ceapă roșie, așa tare, să dea cu pumnul în ea și să se spargă-n două, tot ce este tradițional. Și eu mănânc la fel.

Voi avea două spectacole pe 1 Decembrie, avem cântece speciale făcute. Asta mi-ar plăcea, românii noștri să simtă că sunt români, să se distreze”, sună urarea făcută de Saveta Bogdan.

Mioara Velicu, mesaj pentru românii din Diaspora

Tot la bucatele tradiționale s-a gândit și Mioara Velicu, artistă care a avut un mesaj de transmis și pentru românii aflați în Diaspora. Cântăreața din Galați vrea să îi știe pe toți semenii ei sănătoși și să nu își uite niciodată rădăcinile.

„Le doresc oamenilor să aibă bucate tradiționale pe masă! Celor din străinătate le spun să nu uite tradițiile frumoase pe care le avem. Le doresc sănătate românilor și să aibă parte de multe împliniri sufletești”, a transmis Mioara Velicu.

Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, este marcată de festivități și de spectacole în toată țara. Evenimentul principal al Zilei Național îl reprezintă parada militară, unde se adună an de an sute de mii de persoane în toată țara.

ADVERTISEMENT