Fotbal international

Miodrag Belodedici, şocat de moartea lui Sinisa Mihajlovic: “Ştiam că e foarte rău, am vorbit acum trei-patru zile cu familia!” Exclusiv

Sinisa Mihajlovic (53 de ani), fostul mare fotbalist sârb, a decedat în urma unei lupte lungi cu leucemia. Belodedici și-a adus aminte de cele mai frumoase momente alături de el.
16.12.2022 | 17:19
Miodrag Belodedici socat de moartea lui Sinisa Mihajlovic Stiam ca e foarte rau am vorbit acum treipatru zile cu familia Exclusiv
53 de ani avea Sinija Mihajlovic. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sinisa Mihajlovic, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria Serbiei, a decedat la doar 53 de ani după o lungă luptă cu leucemia. FANATIK a stat de vorbă cu fostul său coechipier de la Steaua Roșie Belgrad, Miodrag Belodedici.

Miodrag Belodedici, prima reacție după moartea lui Sinisa Mihajlovic, legenda fotbalului sârb: „Era foarte bolnav și trebuia să facă niște tratamente foarte dure”

Miodrag Belodedici a fost foarte apropiat de Sinisa Mihajlovic, cu care a fost coleg timp de trei sezoane la Steaua Roșie Belgrad: „Știam că e foarte rău. Am vorbit acum trei-patru zile cu familia. Îmi e greu să spun ceva… Eu sunt tot la un eveniment trist la Oradea, sunt chiar în cimitir. Am fost la o slujbă pentru regretatul Ion Zare. Facem un meci demonstrativ”, a declarat „Căprioara” pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT


Apropiat al familiei, „Belo” a dezvăluit că fostul mare fotbalist a trecut prin momente foarte grele: „Am mai ținut legătura cu Mihajlovic, dar mai ales cu nașul lui, Miroslav Tanga, pentru că el era destul de bolnav. În ultimul timp nu am mai vorbit cu el. Era foarte bolnav și trebuia să facă citostatice, niște tratamente foarte dure. Din păcate s-a dus tânăr, la doar 53 de ani”.

Fostul câștigător al Cupei Campionilor cu Steaua Roșie Belgrad și-a adus aminte și de fotbalistul Mihajlovic: „Când juca era voinic și vânjos. Alerga de nu putea să oprească, era extraordinar. Ne înțelegeam foarte bine și am avut și rezultate foarte frumoase împreună. Era un băiat mai vesel, râdea, cânta, dansa, făcea el glume. El și cu Darko Pancev, erau mai speciali”.

ADVERTISEMENT

„Respect boala, o voi înfrunta cu pieptul dezgolit, o voi privi în ochi, așa cum am făcut-o mereu” – Sinija Mihajlovic, despre lupta împotriva leucemiei.

Miodrag Belodedici, elogiu pentru Sinisa Mihajlovic: „Era cel mai bun executant de lovituri libere din tot globolul pământesc!”

Fostul mare fotbalist al Stelei compară măiestria lui Mihajlovic la loviturile libere cu cea a lui Roberto Carlos: „Calitatea lui principală era tehnica și faptul că era un stângaci foarte bun, condiție fizică excelentă… Era cel mai bun executant de lovituri libere din tot globulul pământesc! Era mult mai tehnic decât Roberto Carlos! Avea execuții devastatoare. A dat foarte multe goluri. E o zi tristă”. 

Miodrag Belodedici va face tot posibilul să încerce să ajungă în Serbia la înmormântare: „O să văd dacă pot să ajung la înmormântare. Mâine o să mă duc și la Moldova Nouă să fiu mai aproape. M-au sunat de două ori din Serbia și trebuie să văd când îl înmormântează”.

ADVERTISEMENT

„Belo” și-a adus aminte de cel mai frumos gol marcat de Mihaijlovic la Steaua Roșie Belgrad: „A scos o lovitură liberă din partea dreaptă, s-a dus în spate și a tras direct în vinclu cu Bayern Munchen. Astea sunt speciale. Sunt multe amintiri…

Ieșeam cu el la petreceri, la restaurante în Belgrad. Cât am fost la Steaua Roșie el nu juca pe același post cu mine. După, când s-a dus în Italia, l-au pus să joace mai în spate, fundaș central.”, a declarat Miodrag Belodedici, fostul coechipier al lui Mihajlovic, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei impresionante, Mihajlovic a jucat la Steaua Roșie Belgrad, AS Roma, Sampdoria, Lazio Roma și Inter Milano. S-a lansat în fotbal la Borovo și a mai jucat, în Serbia, la Vojvodina.

  • 2 ani a jucat Miodrag Belodedici cu Sinisa Mihajlovic la Steaua Roșie Belgrad
ADVERTISEMENT