Sport

Miodrag Belodedici știe cum Israel profită de situația grea: „E un avantaj”

Miodrag Belodedici a întors pe toate părțile duelul dintre Israel și România. Ce spune fostul fundaș al „Generației de Aur”.
17.11.2023 | 15:28
Miodrag Belodedici stie cum Israel profita de situatia grea E un avantaj
Miodrag Belodedici a jucat 16 ani pentru naționala României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici e un alt nume cu greutate care a analizat pentru FANATIK duelul dintre Israel și România. „Căprioara” avertizează asupra Israelului și cere ca Edi Iordănescu să continue la cârma naționalei.

Miodrag Belodedici deconspiră strategia Israelului: „Se antrenează atâtea zile împreună”

Miodrag Belodedici este încrezător înaintea partidei de la Felcust, însă avertizează în privința naționalei lui Alon Hazan: „Cum să nu cred în victorie? Mai ales cu problemele pe care le are acum Israelul, chiar dacă au scos un punct cu Elveția. Pentru ei poate fi totuși un avantaj că au fost centralizați într-un cantonament pentru toate cele patru meciuri. 

ADVERTISEMENT

Se antrenează atâtea zile împreună, muncesc, se odihnesc, dar avem în continuare o șansă destul de mare să câștigăm meciul. O să avem suporteri mulți în Ungaria”.

În privința elvețienilor, „Belo” își mai pierde din entuziasm: „Cu Elveția e mai greu. Ei au arătat un joc bun și putea să fie 2-3-0 la pauză cu Israel. E o echipă stabili și puternică. Asta au arătat până acuma cu excepția meciului cu Belarus. Stau foarte bine. Nu știu dacă o să fie chiar așa interesați să le trebuiască o victorie cu noi. Voi fi pe stadion la meci”.

ADVERTISEMENT

Miodrag Belodedici, mesaj pentru jucători înainte de Israel – România: „Să se pregătească și să joace perfect sistemul”

Miodrag Belodedici a transmis un mesaj simplu pentru „tricolori”: „Nu aș vrea să le spun multe lucruri jucători pentru că dacă faci asta nu vor știi de unde să înceapă. Ei știu deja ce trebuie să facă pe teren.

Să se pregătească și să joace perfect sistemul pe care o să li-l ceară Edi Iordănescu. Ce să le spună? Știu și ei că nu trebuie să piardă meciul cu Israel orice ar fi. 1 sau 2 puncte din meciurile astea ar trebui să fie de ajuns. Dar trei puncte ar fi mai bine”.

ADVERTISEMENT

Belodedici a vorbit despre un aspect esențial: „Eu am jucat fundaș și cel mai important e să nu primim gol. O să fie foarte bine și vor căpăta din ce în ce mai multă încredere în timpul meciului. De marcat e mai greu, deși putem să o facem”.

Nu se teme de incidente la Felcsut, la Israel – România: „Nu trebuie să le auzim”

Miodrag Belodedici nu exclude ca din tribune să se scandeze trivialități la adresa României, însă nu crede că vor fi incidente grave: „Dacă o să vină scandări și alte lucruri din tribune nu trebuie să le auzim. Posibil să ne strige, să ne facă țigani. Dar și noi când vin ei la noi… Așa sunt suporterii. Nu poți acuma să îi disciplinezi pe ei. Strigă ce vor.

ADVERTISEMENT

E un avantaj mare că nu jucăm în Israel. Ar fi fost un stadion plin și emoții mai mari. Așa o să avem noi mai multă susținere. Dacă o să vină unguri la meci o să îi susțină pe ei”.

Fostul fundaș central e convins că România se poate impune dacă va închide drumul spre poarta lui Horațiu Moldovan: „Vreau să fim o echipă și fiecare să își facă datoria unde și cum trebuie. Dacă facem asta nu cred că o să avem probleme. Repet, e o șansă foarte mare pentru noi. Până acum am stat bine în apărare, cel puțin la ultimele meciuri. De la mijloc în sus va trebui să facem ceva ca să mai îmbunătățim lucrurile”.

Miodrag Belodedici dezvăluie și care e atmosfera în jurul echipei naționale: „E liniște la echipă și la federație. Se discută, se vorbește. Avem încredere, dar până nu se arată, nu putem să începem să vorbim aiurea. Să nu uităm că Israelul e o echipă bună, disciplinată, un popor care e mândru și luptător. Au jucători talentați, care joacă la niște echipe importante, cu nume. Sper totuși să câștigăm”.

Își dorește ca Edi Iordănescu să continue la naționala României: „Decât să aduci un antrenor străin”

Dublul câștigător al Cupei Campionilor Europeni mizează pe continuitate la echipa națională: „De ce să nu continue? Normal că e criticat. Au fost meciuri când echipa n-a jucat bine. Pe cine să criticăm? El e selecționer. Dacă se califică și merge la Euro trebuie să continue.

Îi cunoaște bine, știe ce trebuie să facă și are deja experiență. Decât să aduci un antrenor străin… Să ne calificăm și lucrurile o să fie pe un drum”, a mai spus Belodedici, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

  • 55 de meciuri are Miodrag Belodedici la echipa națională în perioada 1984-2000
ADVERTISEMENT
2,75 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la Israel - România