News

Miracol la o mănăstire din Suceava, după un incendiu devastator. Ce s-a întâmplat cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou

Un miracol s-ar fi produs la o mănăstire din Suceava, după izbucnirea unui incendiu devastator. Evenimentul a fost relatat de către reprezentanții ISU.
29.05.2023 | 23:56
Miracol la o manastire din Suceava dupa un incendiu devastator Ce sa intamplat cu moastele Sfantului Ioan cel Nou
Miracol la o mănăstire din Suceava, după un incendiu devastator. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava, acolo unde lăcașul de cult a fost devastat de flăcări. Oamenii vorbesc despre un miracol înfăptuit după producerea evenimentului.

Miracol la o mănăstire din Suceava. Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, intacte după izbucnirea incendiului

Focul a distrus întreaga mănăstire, iar după stingerea focarelor, pompierii au trecut printr-o situație pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, starețul Filote i-a rugat pe salvatori să găsească Sfântul Antimis, o părticică din moaștele Sfântului Ioan cel Nou.

ADVERTISEMENT

Pompierii l-au căutat și spre surprinderea lor au constatat că moaștele nu au fost atinse de flăcări, rămânând intacte, deși incendiul puternic a devastat totul în jur, salvatorii luptându-se ore întregi să stingă flăcările.

Inițial, atât voluntarii cât și pompierii care au participat la intervenția de lichidare a incendiului, au spus că cel mai probabil părticica din moaștele ocrotitorului Moldovei au fost distruse, dar în cele din urmă au găsit-o intactă.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost relatat de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată, mărturisind că această întâmplare i-a făcut pe toți să creadă că miracolele există cu adevărat.

„Focul a mistuit paraclisul din lemn, până la temelie. Totul era distrus, amestecat într-o movilă de jăratec și materiale de construcții.
Singura grijă a părintelui stareț Filotei era Sfântul Antimis, și ne pomenea despre el, poate, poate, careva dintre noi, îl va găsi…”, și-a început povestea Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

ADVERTISEMENT

Alin Găleată: „Ne-am făcut, cu toții, o cruce mare, și am adăugat și această întâmplare la lista de minuni”

Acesta spune că deși atât el, cât și colegii săi au încercat să îl convingă pe stareț că moaștele au ars, starețul a perseverat în ideea lui că acest lucru nu este posibil: „Nu! Trebuie să fie acolo! Sfântul Antimis nu arde! spunea starețul Filotei, cu convigerea celui care se hrănește cu credința.”

Spre surprinderea tuturor, moaștele au fost găsite, în cele din urmă, de către primarul localității Poiana Stampei, din Suceava, așa cum a relatat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

„Ne-am făcut, cu toții, o cruce mare, și am adăugat și această întâmplare la lista de minuni pe care le-am tot trăit pe pielea noastră, când au mai ars lăcașuri sfinte…

Evident, cel mai liniștit – nu că l-am fi văzut agitat vreo clipă – era părintele stareț Filotei:

– V-am spus eu că nu arde! și începu să despăturească pânza, să ne arate și să vedem minunea cu ochii noștri. În Sfântul Antimis e o părticică din sfintele moaște ale Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Fără el nu se poate face biserica, pentru că fără el nu se poate săvârși Sfânta Liturghie!

Mulțumim celor care ne-au ajutat și am reușit să lichidăm incendiul, mulțumim pentru minunile pe care le trăim în misiunile noastre, și nu în ultimul timp, mulțumim lui Dumnezeu pentru toate!”, a transmis reprezentantul ISU Suceava, Alin Găleată.

 

ADVERTISEMENT
Tags: