News

Mircea Badea, decizie surpriză. Prezentatorul de la Antena 3: ”Nu îmi fac niciun test. Absolut nu”

05.02.2021 | 07:28
Mircea Badea decizie surpriza Prezentatorul de la Antena 3 Nu imi fac niciun test Absolut nu
ADVERTISEMENT

Mircea Badea, prezentatorul emisiunii ”În gura presei” de la Antena 3, plecat acum într-o vacanță în Emiratele Arabe Unite, riscă să nu poată reveni în România. Realizatorul TV a declarat că nu-şi va face niciun test înainte de a urca în avionul către țară.

Vedeta de televiziune a plecat recent din țară într-o vacanță, acesta fiind și motivul pentru care nu a mai apărut pe post cu emisiunea sa zilnică în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Badea a reacționat vehement după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat și a introdus obligaţia ca, la intrarea în România, persoanele care sosesc din aceste zone să prezinte certificatul unui test negativ Real Time-PCR.

Prezentatorul Antena 3, Mircea Badea, decizie surpriză: ”Nu îmi fac niciun test”

Mircea Badea ar putea întâmpina probleme serioase la revenirea în România. Și asta din cauza noilor norme anti-Covid-19. Realizatorul ”În gura presei”, a declarat joi seară, la Sinteza zilei, că dacă i se va cere să facă test la îmbarcarea în avionul care trebuie să-l aducă în România va refuza categoric.

ADVERTISEMENT

Mai în glumă, mai în serios, Badea a spus că, dacă nu se i se va permite întoarcerea în țară fără testare, va merge în Turcia, de acolo de unde va face emisiuni, din exil.

”Eu nu-mi fac niciun test. Și sunt și cu domnul Ciuvică. O să mergem probabil în Turcia, că acolo ne primește fără probleme și stăm în Turcia și facem emisiuni din Turcia.

ADVERTISEMENT

Dacă ne trimit specialiștii și experții din România în exil pe noi cetățenii români nu-i nicio problemă, mergem în exil”, a spus prezentatorul TV, la Antena 3.

Badea: ”Discuția este despre drepturile fundamentale”

Badea a continuat și a spus că problema care se pune în discuție este una legată de drepturile fundamentale ale omului. Acesta afirmă că, fiind cetățean român, nimeni nu-l poate opri să revină acasă.

ADVERTISEMENT

”Discuția este despre drepturile fundamentale ale omului, dreptul cetățeanului de a se întoarce în țara lui. Eu sunt cetățean român și este dreptul meu să mă întorc în țara României.

Nu poate să-mi suspende cetățenia. Acum un an când stăteam toți pe burtă în casă țineți minte că evident nu s-au putut închide granițele pentru cetățeni pentru că ei puteau să se întoarcă în țara lor.

Ținem minte și faptul că România a fost singura țara de pe planetă care îți aresta cetățenii infectați, adică îi băga în spital cu forța. Fie că aveau, fie că nu aveau nevoie. Pe cei care chiar nu aveau nevoie de spital îi băga în spital și îi îmbolnăvea și mai rău. Întrucât îi băga între cei care erau foarte bolnavi”, a mai adăugat realizatorul TV.

În această săptămână, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă și obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

ADVERTISEMENT