News

Mircea Badea ironizează USR după ce Clotilde Armand a fost pusă sub urmărire penală: ”Dânșii mai sunt de acord cu ei înșiși?”

Mircea Badea a reacționat în stilul său caracteristic, după ce Clotilde Armand a fost pusă sub urmărire penală. Prezentatorul TV ironizează USR-ul.
29.08.2023 | 23:22
Mircea Badea ironizeaza USR dupa ce Clotilde Armand a fost pusa sub urmarire penala Dansii mai sunt de acord cu ei insisi
Mircea Badea comentează în stilu-i caracteristic problemele juridice ale edilului Clotilde Armand. Sursa foto: captură YouTube / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a comentat, marți seara, problemele cu legea pe care le are Clotilde Armand. Primarul USR de la Sectorul 1 a fost pus sub urmărire penală pentru presupuse fapte de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Mircea Badea comentează în stilu-i caracteristic problemele juridice ale edilului Clotilde Armand. Cum ironizează USR-ul

Marți, în prima parte a zilei, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au anunțat că au dispus efectuarea urmăririi penale față de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. Aceasta este vizată de cinci fapte de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Situația ingrată în care se află edilul USR a fost comentată, la Antena 3, de către Mircea Badea. Realizatorul și prezentatorul emisiunii ”În gura presei” spune: ”Deci este urmărită penal? Eu o susțin!

Dânsa a fost votată de cetățenii Sectorului 1 care este, după părerea mea, cel mai hidos sector din București. Dânsa mai e la USR, că Nicușor Dan nu mai e la USR“, a spus realizatorul TV.

ADVERTISEMENT

Apoi, omul de televiziune a luat în vizor formațiunea din care face parte Clotilde Armand. Badea l-a ironizat pe liderul USR, Cătălin Drulă, cel care era un susținător al acestor acțiuni ale Justiției.

”În acest caz, în care Clotilde mai e membru USR, aștept să vină, totuși, acel domn foarte activ, domnul Drulă, să spună cum facem, pe bază de principii, cu urmărita penală. Eu o susțin! Eu nu dau doi bani pe urmărirea penală, dar ei dădeau mulți bani pe urmărirea penală.

ADVERTISEMENT

Conform standardelor USR, nu ale mele, – eu nu dau doi bani pe dosarul penal, pe orice dosar penal – orice astfel dosar e de penal. Numai penal aveau în gură. Dânșii mai sunt de acord cu ei înșiși? Ce zice domnul Drulă la faza asta?”, a mai spus Badea, la Antena 3.

Acuzațiile aduse de procurori edilului Clotilde Armand

În cursul acestei zile, primarul de la Sectorul 1 a spus că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Ea a amintit că a contestat în instanţă raportul ANI. Clotilde Armand este acuzată că a semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului ”Îmbunatățirea capacității administrative locale”.

ADVERTISEMENT

Procurorii spun că, în urma acestui act, ”a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect”. În final, Clotilde Armand a încasat câte 3.744 de lei pentru luna aprilie şi iunie 2022, iar pentru lunile mai şi iulie a primit câte 5.616 lei.

ADVERTISEMENT