News

Mircea Geoană, apel la unitate pentru români: “Țara noastră poate face lucruri extraordinare”. Ce spune despre strategia de apărare a NATO

Mirea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a făcut miercuri un apel la unitatea românilor, declarând: "România poate face lucruri extraordinare".
20.10.2021 | 21:03
Mircea Geoana apel la unitate pentru romani Tara noastra poate face lucruri extraordinare Ce spune despre strategia de aparare a NATO
ADVERTISEMENT

Lui Geoană i-a fost prelungit cu încă un an mandatul de de secretar general adjunct al alianței nord-atlantice, funcție pe care o ocupă din 2019.

Secretarul adjunct general al NATO a salutat în urmă cu câteva luni misiunea pe care soldații români au desfășurat-o în teatrele de operațiuni din Afganistan, accentuând importanța acestora la nivelul relațiilor internaționale.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, apel către români: “Țara noastră poate face lucruri extraordinare”

“Așa cum eu am reușit prin muncă și seriozitate să ajung unde sunt astăzi, să avem mai multă încredere în forțele noastre și o mai mare încredere între noi.

Avem nevoie să avem încredere că această țară a noastră are toate ingredientele și cu un pic mai mare ambiție și mai multă unitate, țara noastră poate face lucruri extraordinare și sunt sigur că le va face”, a declarat Geoană la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Geoană, despre amenințările la adresa cetățenilor “NATO este pregătit să apere teritoriul aliat”

“Există un alt spectru de amenințări, pe care miniștrii de apărare le vor discuta două zile în cadrul Summit-ului NATO de la Bruxelles din perioada 21-22 octombrie: riscuri de natură hibridă, chestiune legate de atacuri cibernetice, tot mai complicate, inclusiv împotriva unor instituții-cheie.

Mai sunt chestiuni legate de dezinformare și știu că mulți oameni din România sunt preocupați de acest subiect. NATO nu se uită doar la segmente de securitate în mod separat, ne uităm la orice direcție, NATO este pregătit să apere teritoriul statelor aliate.

ADVERTISEMENT

Noi nu mai gândim în mod separat, forțe terestre, forțe navale, forțe aeriene. Vreau ca toată lumea să fie extrem de convinsă că luăm măsuri să ne adaptăm atât modul în care protejăm în mod concret teritoriul aliat, dar ne și gândim la o viziune anticipativă pe termen mediu.

De aceea conduc boardul de inovare din NATO, pentru a fi siguri că ultima generație de tehnologie NATO o posedă, iar la summit-ul de la Madrid de peste 9 luni vom adopta noul concept strategic al NATO și vreau să salut faptul ca România a decis să fie membru fondator pentru două instituții importante.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Fondul NATO pentru inovare și Acceleratorul pentru inovare și pentru care România a oferit capabilități foarte importante. Nu există amenințare la care să nu ne gândim pentru că vremurile vor fi în continuare complicate. 

O Românie care continuă să investească în apărare este bună pentru NATO, dar și pentru cetățenii care se preocupă de aceste probleme”, a adăugat Mircea Geoană, secretar adjunct general al NATO/

 

ADVERTISEMENT