News

Mircea Geoană, dezvăluiri incredibile: ”Știam de două luni că vine războiul, dar ucrainenii nu ne-au crezut”

Mircea Geoană, dezvăluiri incredibile: ”Știam de două luni că vine războiul, dar ucrainenii nu ne-au crezut”. Avertismentul NATO pentru anul 2023.
05.05.2023 | 22:56
Mircea Geoana dezvaluiri incredibile Stiam de doua luni ca vine razboiul dar ucrainenii nu neau crezut
Mircea Geoană, dezvăluiri incredibile. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, dezvăluiri incredibile: ”Știam de două luni că vine războiul, dar ucrainenii nu ne-au crezut”. Avertismentul NATO pentru anul 2023, transmis de fostul lider PSD. Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a dezvăluit că ucrainenii nu au crezut nicio secundă că vor fi invadați.

Mircea Geoană, dezvăluiri incredibile

Asta, deși NATO știa prea bine că urmează un mare război declanșat de Vladimir Putin. De altfel, atunci când armata Rusiei era strânsă la granițele Ucrainei, multă lume credea că Putin doar bravează și face un exercițiu militar pentru a pune presiune pe SUA în relația cu aliații din Europa, conform Realitatea.

ADVERTISEMENT

”Știam de câteva luni că vine războiul, dar ucrainenii nu ne-au crezut. Au fost două momente care ne-au forfecat, unul a fost pandemia. Noi suntem o organizație care lucrăm cu lucruri foarte sensibile și de asta munca de la distanță nu era atât de mult posibilă. Mi-a fost greu, mi-aduc aminte cum ne făceam semne, eu și Stoltenberg, așa, de la un kilometru, hei, ce faci?.

Retragerea din Afganistan… a fost greu. Am colegi la NATO care au fost acolo până în ultima zi și au resimțit personal acel moment foarte complicat. Iar după… Pe 24 februarie 2022, când a început războiul, am fost un pic mai bine pregătiți, pentru că știam că vine. Știam de câteva luni de zile că vine, le-am spus și ucrainenilor, la început nu ne-au crezut. Aveam suficiente de multe informații ca să știm că vine războiul”, a transmis Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană e văzut în continuare drept mare favorit la alegerile prezidențiale din 2024, deși momentan nu îmbrățișează acest scenariu. ”Românii vor decide pe cine doresc ca lider, pe cine vor vota. Acum este foarte important să nu ratăm acest moment. Nici eu nu vreau să aştept până termin mandatul ca să pot să fiu de folos ţării mele. Îmi fac treaba la NATO, îmi ajut ţara cât de mult pot.

Atunci când am un discurs, el nu are tentă electorală. Multă lume spune – a vorbit Geoană despre economie. Înseamnă că are un plan. Nu. Obligaţia mea ca lider este să dau un element de încredere şi de ambiţie renăscută în România şi să ajut cât mai mulţi, în special pe cei tineri să îşi vadă destinul legat de ţara lor. Vă rog foarte mult să nu considerăm ceea ce spun public ca un element de încălzire pentru o eventuală candidatură. Nu e vorba despre asta. Voi decide când va fi momentul”, a explicat Mircea Geoană.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai multe zile, Mircea Geoană ținea un discurs impresionant la Los Angeles, în fața publicului american. Acolo, Geoană sublinia că noua economie mondială trebuie să se bazeze inclusiv pe țări mici precum România sau Albania, nu doar pe economii puternice precum cele ale Franței, Germaniei sau SUA.

”Îmi fac treaba bine aici, dau totul organizaţiei care mi-a dat şansa să reprezint România la nivelul cel mai înalt. Ceea ce aş vrea să fac şi în această perioadă şi după, indiferent ce voi decide sau nu voi decide că am să fac, este să încerc să ajut România cu soluţii despre cum să facem.

ADVERTISEMENT

Românii vor decide cine le sunt liderii. E normal. Avem atât de multe alegeri la anul, încât o să fie o oboseală electorală masivă în România. Deci nu are rost să discutăm. Dar cum facem, cum folosim acest moment important ca ne avansăm interesele? Cum facem ca să vină mai multe investiţii, cum facem să avem renaşterea industriei de apărare româneşti? Este o invitaţie pentru renaştere de producţie militară în România, în parteneriat cu Occidentul.

Acum avem atâta nevoie de producţie militară suplimentară pentru noi şi pentru a susţine Ucraina, încât eu văd cum companiile mari occidentale se duc, cred că vin şi în România, se duc şi în Ungaria, în Polonia. Există în clipa de faţă o efervescenţă în jurul industriei de apărare europene”, a punctat Geoană.

ADVERTISEMENT