Sport

Mircea Lucescu, al patrulea eșec consecutiv cu Dinamo Kiev. Echipa românului ocupă penultimul loc în Ucraina

Dinamo Kiev a înregistrat a patra înfrângere la rând în toate competițiile, 2-3 cu Zorya Lugansk. În această serie negativă, echipa lui Mircea Lucescu a marcat doar de două ori și a primit 11 goluri.
03.09.2022 | 17:31
Mircea Lucescu al patrulea esec consecutiv cu Dinamo Kiev Echipa romanului ocupa penultimul loc in Ucraina
Mircea Lucescu a suferit astăzi a patra înfrângere consecutivă cu Dinamo Kiev, 2-3 cu Zorya Lugansk. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Campionatul Ucrainei desfășurat în vreme de război a început nefast pentru Mircea Lucescu. Antrenorul român în vârstă de 77 de ani nu a reușit să își resusciteze echipa, Dinamo Kiev, după eliminarea din playoff-ul Champions League în urma eșecului cu scorul de 0-5 la general în fața Benficăi Lisabona.

Nu a putut profita de avantajul numeric timp de 20 de minute

Învins în prima etapă din Ucraina de Dnipro cu 3-0 pe teren neutru, la Lvov, Lucescu a suferit astăzi al doilea eșec consecutiv, 2-3 cu Zorya Lugansk, fosta adversară a Universității Craiova în preliminariile Conference League.

ADVERTISEMENT

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Il Luce, care s-a văzut condus încă din minutul 7 și a intrat la pauză cu un deficit de două goluri. Cele trei schimbări făcute la începutul reprizei secunde de Lucescu și-au făcut imediat efectul, iar Dinamo Kiev a redus din diferență în minutul 49 prin Vanat.

Totul părea să conducă spre o revenire a echipei antrenorului român după ce Zorya a rămas în zece oameni după eliminarea lui Vantukh din minutul 69. Însă, peste numai un minut, clubul considerat gazdă a meciului desfășurat la Kiev a făcut 3-1.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev este la șapte puncte în urma lui Șahtior Donețk

Deși a evoluat în superioritate numerică în ultimele 20 de minute, Dinamo Kiev nu a izbutit decât să mai înscrie o singură dată, în minutul 83, prin Buyalskyy, iar rezultatul final a fost 3-2 pentru Zorya Lugansk. Acestea au fost primele goluri marcate de Dinamo în ultimele patru meciuri, în care a primit 11 goluri.

În urma acestui eșec, trupa lui Mircea Lucescu se află pe locul 15 din 16 în prima ligă a Ucrainei, fără niciun punct după două jocuri și un golaveraj de 2-6. Practic, golul înscris în finalul partidei de astăzi a făcut ca Dinamo Kiev să nu preia lanterna roșie de la Rukh Lvov.

ADVERTISEMENT

Situația antrenorului român este incertă, mai ales că el avertizase după eșecul cu Dnipro de săptămâna trecută că acela ar putea fi ultimul lui meci pe banca lui Dinamo.

Lucescu se întoarce la Istanbul pentru un nou duel cu Fenerbahce

Totodată, el a fost atacat dur de fostul selecționer al Ucrainei, Myron Markevich, care a cerut ca Lucescu să fie dat afară.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo Kiev, urmează confruntarea din deplasare, în prima etapă a fazei grupelor Europa League, cu Fenerbahce, echipă pe care a eliminat-o în preliminariile Champions League. În următoarea rundă din campionat, trupa lui Mircea Lucescu o va întâlni pe FC Lvov.

ADVERTISEMENT