Sport

Mircea Lucescu, apel către fanii Rapidului: „Avem nevoie de sprijin”

Mircea Lucescu face apel către suporterii rapidiști să susțină Dinamo Kiev la meciul din Giulești cu Aris Salonic din Conference League.
16.08.2023 | 16:23
Mircea Lucescu apel catre fanii Rapidului Avem nevoie de sprijin
Mircea Lucescu e la primul meci în cupele europene pe care îl dispută în România cu Dinamo Kiev. Sursă foto: Facebook @Dynamo Kyiv
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a fost primit cu brațele deschis în Giulești de Rapid, iar Dinamo Kiev va avea parte și de susținerea fanilor „alb-vișinii”. Antrenorul ucrainienilor a făcut încă o dată apel la suporteri la conferința de presă.

Mircea Lucescu, conferință de presă în Giulești înainte de Dinamo Kiev – Aris Salonic: „Un meci dificil”

Mircea Lucescu a prefațat duelul decisiv din Conference League cu grecii de la Aris, după ce la Salonic ucrainienii au pierdut cu 0-1. Meciul este joi, 17 august, de la ora 20:00, pe stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT

„Il Luce” crede în continuare în calificare și e emoționat că partida decisivă se joacă în țara natală: „Suntem pe stadionul Giulești. E pentru prima dată când joc cu o echipă pe care o conduc pe teritoriul României un meci oficial. Va fi un meci dificil. Ne jucăm calificarea pentru grupele Conference League”.

Lucescu a ținut să sublinieze că Dinamo Kiev folosește jucători autohtoni, spre deosebire de adversari: „Jucăm împotriva unei echipe de străini, nu de greci, pentru că Aris nu are decât jucători străini, iar noi jucăm cu fotbaliști crescuți în Ucraina, în academiile ucrainene”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu vrea să îi simtă aproape pe suporterii Rapidului: „Sper să fie prezenți în număr cât mai mare”

Mircea Lucescu mizează și pe susținerea publicului de pe Giulești: „Nu va fi un meci ușor pentru noi, de aceea avem nevoie de sprijinul suporterilor noștri. Sper să fie prezenți în număr cât mai mare la stadion.

Când mă refer la suporterii noștri, mă refer la cei ai Rapidului în special, dar și la ceilalți iubitori de fotbal din Români”, a mai spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Antrenorul în vârstă de 78 de ani chiar crede că echipa sa poate ajunge în play-off-ul Conference League: „Sper să fie o seară plăcută și de succes. Dar asta se poate întâmpla și cu ajutorul dumneavoastră, de care avem mare nevoie”.

Rapid, gest superb pentru Dinamo Kiev

Rapid i-a primit gratis pe cei de la Dinamo Kiev să se antreneze la baza Constructorul, iar „giuleștenii” fac tot posibilul ca ucrainienii să se simtă ca la ei acasă în Giulești.

ADVERTISEMENT

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al Rapidului, a dezvăluit că Rapid îi va ajuta cu organizarea partidei: „Mircea Lucescu este un bun național, este normal să-i oferim tot sprijinul nostru, de la interacțiunea cu mass-media din România, până la celelalte detalii legate de meciul cu Aris.

În ultimii trei ani, Rapid a dezvoltat un program de voluntariat care funcționează foarte bine la meciurile din campionat. Aproximativ 120 de suporteri se implică pro-bono în tot ceea ce înseamnă organizarea unui meci! O fac de dragul Rapidului și au tot respectul nostru. S-au oferit să ajute și acum, tot de dragul Rapidului”, a mai dezvăluit oficial, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT