Sport

Mircea Lucescu s-a operat la șold în Ucraina. Care este starea tehnicianului român. Update

Tehnicianul Mircea Lucescu a fost supus unei intervenții chirurgicale în Ucraina, el suferind de coxartroză la șoldul stâng.
01.05.2023 | 18:11
Mircea Lucescu sa operat la sold in Ucraina Care este starea tehnicianului roman Update
Mircea Lucescu are probleme de sănătate. Afecțiunea cu care se luptă antrenorul lui Dinamo Kiev. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
01-05-2023
15:17

Mircea Lucescu, operat cu succes în Ucraina

Antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a fost operat cu succes în Ucraina de coxartroză la șoldul stâng.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de profesorul Oleksandr Kosiakov la Centrul Național de Ortopedie și Traumatologie de la Kiev și a durat 40 de minute.

Conform gsp.ro, medicul a fost mulțumit de cum a decurs operația și a anunțat că Mircea Lucescu va mai sta 4-5 zile în spital, apoi va începe un program de recuperare.

22-04-2023
18:54

Mircea Lucescu se operează în Ucraina

Tehnicianul formaţiei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a anunţat că va fi supus unei intervenţii chirugicale la picior., operația urmând să aibă loc în capitala Ucrainei.

”De acum înainte merg la spital, după cum ştiţi am nevoie de operaţie la picior pentru coxartroză. Am încredere în doctorul meu, aşa că o voi face la Kiev. Aş putea părăsi Ucraina şi să fac operaţia asta în altă ţară, dar voi rămâne în Ucraina pentru a putea fi mai aproape de colectivul nostru.

Acest lucru este important pentru echipă şi club. Atribuţiile mele vor fi îndeplinite de Alexander Şovkovski, care va pregăti echipa pentru următoarele meciuri, iar eu îl voi ajuta cât pot de mult. Sper ca echipa să joace bine şi să aibă rezultate bune”, a declarat Lucescu, conform paginii de Facebook a clubului Dinamo Kiev.

 

Mircea Lucescu se confruntă cu probleme de sănătate este anunțul presei din Ucraina. Antrenorul lui Dinamo Kiev suferă de coxartroză, afecțiune care duce la distrugerea cartilajului articular din zona șoldului. Tehnicianul român care va împlini 78 de ani pe 29 iulie ar putea fi supus unei intervenții chirurgicale.

Mircea Lucescu are probleme de sănătate. Antrenorul lui Dinamo Kiev suferă de coxartroză

În ciuda invaziei ruse asupra Ucrainei, Mircea Lucescu nu a părăsit Dinamo Kiev, echipă de care se va despărți în vară, notează presa din țara vecină. Mai mult decât atât, tehnicianul a refuzat două oferte de top de a părăsi Dinamo Kiev. Românul a fost contactat de Nice și Fenerbahce.

ADVERTISEMENT

Rămas la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu s-a destăinuit presei din Ucraina cu privire la problemele de sănătate. Antrenorul în vârstă de 77 de ani suferă de coxartroză pe care a dobândit-o ca urmare a numeroaselor deplasări cu autocarul din perioada când echipa din capitala Ucrainei a jucat în cupele europene.

“În perioada în care am jucat în cupele europene, am călătorit constant cu autocarul, chiar și câte zece ore pe zi. În același timp, lucram câte 7-8 ore pe zi. Așa a apărut coxartroza”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu acuză probleme de sănătate: „S-ar putea să fie necesară operația”

În ciuda problemelor de sănătate pe care le are, Mircea Lucescu nu plănuiește să se retragă din activitate. „Atât timp cât voi putea, voi continua să lucrez. S-ar putea să fie necesară operația. Ar fi foarte bine dacă aș putea să mă operez și să continui să fiu alături de echipă.

În orice caz, nu mă gândesc să părăsesc fotbalul deocamdată”, a mai spus antrenorul român. Dinamo Kiev, cu Mircea Lucescu pe bancă, a câștigat ultimele două partide din campionat, scor 2-0 cu Lviv și Minaj. Pentru echipa din capitala țării vecine urmează duelul cu Rukh Lviv.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev se află pe locul 4 în campionatul din Ucraina, cu 39 de puncte după 20 de partide. Primul loc, cu 46 de puncte, este ocupat de Șahtior Donețk, fosta echipă a antrenorului român. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de Dnipro și Zorya.

Mircea Lucescu a refuzat oferte de top pentru a rămâne la Dinamo Kiev

Devastat de război, campionatul din Ucraina a fost suspendat o perioadă de timp. Deși a primit oferte de top, Mircea Lucescu a hotărât să rămână alături de Dinamo Kiev pentru a pune umărul la reconstrucția fotbalului ucrainean.

ADVERTISEMENT

”Nu mai contează ce s-a întâmplat, eu nu negociez cu nimeni. Au fost discuţii când am jucat la Rennes, au venit cei de la Nice, dar nici prin cap nu mi-a trecut să plec. Aici, în Ucraina, sunt mari eforturi pentru a duce mai departe campionatul. Au fost nişte reprezentaţi de la Nice atunci, când am jucat cu Rennes.

Puteam să merg şi la Fenerbahce în vară, înaintea lui Jesus, dar nu am vrut. Nu e caracterul meu şi nu aş fi putut face asta, să las echipa în situaţia în care era. Dacă oamenii de aici vor decide că e nevoie de o schimbare, atunci plec”, a spus Mircea Lucescu, la Prima Sport.

ADVERTISEMENT