Sport

Mircea Lucescu, exemplu de devotament pentru Dinamo Kiev. A refuzat două oferte importante în ultimele luni

Mircea Lucescu a dezvăluit că în ultimele luni a refuzat două oferte de la echipe de top pentru că nu a putut să se despartă de Dinamo Kiev în situația actuală.
06.04.2023 | 22:43
Mircea Lucescu exemplu de devotament pentru Dinamo Kiev A refuzat doua oferte importante in ultimele luni
Mircea Lucescu a dezvăluit că în ultimele luni a refuzat două oferte de la echipe de top pentru că nu a putut să se despartă de Dinamo Kiev în situația actuală. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a dezvăluit la finalul anului trecut că războiul din Ucraina l-a legat foarte tare de Dinamo Kiev și nu se gândește să plece, în ciuda situației critice din țara vecină.

Ce oferte a refuzat Mircea Lucescu pentru a rămâne la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a ținut să precizeze că a avut două oferte de la echipe de tradiție din campionate puternice ale Europei, însă le-a refuzat pe ambele deoarece și-a dorit să rămână la Dinamo Kiev și să ajute la reconstrucția fotbalului din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Nu mai contează ce s-a întâmplat, eu nu negociez cu nimeni. Au fost discuţii când am jucat la Rennes, au venit cei de la Nice, dar nici prin cap nu mi-a trecut să plec. Aici, în Ucraina, sunt mari eforturi pentru a duce mai departe campionatul. Au fost nişte reprezentaţi de la Nice atunci, când am jucat cu Rennes.

Puteam să merg şi la Fenerbahce în vară, înaintea lui Jesus, dar nu am vrut. Nu e caracterul meu şi nu aş fi putut face asta, să las echipa în situaţia în care era. Dacă oamenii de aici vor decide că e nevoie de o schimbare, atunci plec”, a declarat Lucescu, la Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Lucescu a povestit condițiile dificile în care se joacă în Ucraina

”Acum nu se pune problema de a face treabă sau nu, ci de a supraviețui. Fotbalul încearcă să mențină suporterii, dar în condițiile în care se joacă fără spectatori, în condițiile în care deplasările se fac cu autobuzul sau trenul, e foarte greu.

Dar e foarte important ca oamenii, dincolo de preocupările pe care le au, să aibă o satisfacție referitoare la cluburile lor de suflet. Fotbalul ajută. Când am fost invitat, ne-a convenit. Era un campionat extrem de puternic, echipele jucau în competițiile europene. Întâmplându-se ce s-a întâmplat, mulți au abandonat, iar acum am o echipă tânără, cu jucători de perspectivă.

ADVERTISEMENT

Era imposibil să plec în situația aceasta. Nu m-am gândit să plec. Sigur, au fost momente când echipa s-a retras în București, la Snagov. A făcut pregătire acolo, apoi am plecat în Europa pentru meciurile pentru pace. Ne-am reîntors, campionatul se dispută în condițiile acestea.

Jucătorii au familiile în afara granițelor, sunt alții care au părinții prin zonele de conflict. Deocamdată, la Kiev este liniște. Nu mai sunt probleme. Lumea începe să iasă, să trăiască așa cum a fost obișnuită, dar mă gândesc că gândurile lor sunt departe”, a mai spus tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, jurnaliștii ucraineni au aflat că Mircea Lucescu se va despărți la finalul actualului sezon de Dinamo Kiev și, cel mai probabil, se va retrage din activitate. Patronul Igor Surkis îi caută deja un înlocuitor și a început negocierile cu Serghei Rebrov, care mai are contract cu Al Ain doar până la vară.

ADVERTISEMENT