Fotbal international

Mircea Lucescu, lăudat de un câștigător al Balonului de Aur: ”Ar merita să antreneze în Spania, Anglia sau Italia”

02.05.2021 | 12:26
Mircea Lucescu laudat de un castigator al Balonului de Aur Ar merita sa antreneze in Spania Anglia sau Italia
ADVERTISEMENT

Tehnicienul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, a fost lăudat de brazilianul Rivaldo, câștigător al Balonului de Aur, acest considerând că românul ar merita să antrenze într-un campionat de top din Europa.

Contestat de suporteri, iubit de jucători și de patronul Igor Surkis, Mircea Lucescu a reușit să oprească hegemonia fostei sale echipe, Șahtior Donețk, și a adus la Kiev primul titlu de campioană după cinci ani.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța uriașă reușit cu Dinamo Kiev, ”Il Luce” ar fi fost recompensat cu 3,5 milioane de euro, în care sunt incluse pe lângă salariu, bonusurile pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor și pentru câștigarea titlului de campioană.

Un câștigător al Balonului de Aur îl laudă pe Mircea Lucescu

În ciuda faptului că se apropie de 76 de ani, Mircea Lucescu este în continuare un nume greu în fotbalul din Europa, iar fostușl câștigător al Balonului de Aur, Rivaldo, consideră că tehnicianul român ar merita să ajungă la un club mult mai important.

ADVERTISEMENT

”Poate este adevărat că Lucescu a trecut cumva pe sub radarul echipelor mari europene în ciuda multelor trofee câștigate în carieră. A avut o experiență scurtă în Italia alături de Inter acum mai bine de 20 de ani, dar acum este mult mai experimentat și se poate descurca mult mai bine.

Acestea fiind zise, cred că a fost trecut puțin cu vederea, dar are calitățile necesare să antreneze echipe bune de club din Europa. Dacă încă trăiește fotbalul cu entuziasm, sunt sigur că i-ar plăcea să antreneze un club mai mediatizat din ligile mari ale Europei”, a declarat Rivaldo.

ADVERTISEMENT

Rivaldo crede că fanii lui Dinamo Kiev se vor da pe brazdă

”Va depinde de voința sa și de agenții săi, dar dacă judecăm după realizările pe care le are în spate, nu am dubii că ar fi bine primit la un club din Spania, Anglia sau Italia și că ar face o treabă bună acolo”, a mai spus fostul campion mondial din 2002.

Rivaldo a vorbit și despre conflictul pe care Mircea Lucescu îl are cu fanii lui Dinamo Kiev, în ciuda faptului că a reușit să câștige titlul: ”E normal să vedem o ostilitate din partea fanilor din cauza titlurilor câștigate alături de clubul rival.

ADVERTISEMENT

Va fi nevoie de timp pentru ca fanii lui Dinamo Kiev să accepte ideea că el este acum antrenorul echipei, dar sunt sigur că dacă va continua să câștige titluri pentru ea, fanii îl vor ierta mai repede”.

ADVERTISEMENT
Tags: