Sport

Mircea Lucescu, primele impresii după ce Dinamo Kiev s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor: „Sturm ştie cum să joace meciurile decisive”

Mircea Lucescu (77 de ani) a reușit o calificare entuziasmantă în play-off-ul UEFA Champions League, unde Dinamo Kiev o va întâlni pe Benfica Lisabona.
11.08.2022 | 12:44
Mircea Lucescu primele impresii dupa ce Dinamo Kiev sa calificat in playofful Ligii Campionilor Sturm stie cum sa joace meciurile decisive
Mircea Lucescu a împlinit 77 de ani pe data de 29 iulie. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu și-a făcut un cadou frumos după ziua sa de naștere și a reușit să o califice pe Dinamo Kiev în play-off-ul Champions League, 2-1 în Austria cu Sturm Graz, în 120 de minute.

„Il Luce”, calificare dramatică în play-off-ul Ligii Campionilor

Antrenorul lui Dinamo Kiev a fost extrem de fericit după victoria muncită împotriva celor de la Sturm Graz: „A fost un meci incredibil de dificil, împotriva unei echipe foarte bune. Dacă înainte de meci, cu Fenerbahce, am fost calm şi încrezător că putem câştiga, astăzi totul a fost diferit”.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a câștigat meciul tur cu 1-0, însă austriecii au dat o replică dură pe teren propriu și au trimis meciul în prelungiri: „Ştiam că întâlnim o echipă foarte puternică, foarte bine pregătită fizic, cu jucători tineri. Sturm ştie cum să joace meciurile decisive şi au fost motivaţi”.

Cu toate acestea, Lucescu este nemulțumit că Sturm Graz a avut posesia și jucătorii săi s-au lăsat dominați: „În astfel de situaţii, nu trebuie să le permitem să controleze partida. În schimb, i-am lăsat să plimbe mult mingea. După cum am văzut, în ultimele 30 de minute, jucătorii lui Sturm nu puteau să-şi practice jocul”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul în vârstă de 77 de ani l-a pus la punct pe unul dintre fotbaliștii lui Dinamo Kiev: „Schimbarea lui Garmash a venit din cauza faptului că a început să protesteze şi să fie nervos, fapt de neacceptat pentru un jucător profesionist cu experienţa sa. De asta l-am schimbat, pentru că ar fi putut crea multe probleme pentru echipa noastră”, a declarat Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Dinamo Kiev a reușit să întoarcă soarta meciului cu Sturm Graz în prelungiri

Sturm Graz a egalat situația la general încă din minutul 27, prin atacantul Rasmus Hojlund, însă echipa lui Lucescu a reușit să reziste până la finalul celor 90 de minute.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, în prelungiri, Dinamo Kiev a impus ritmul de joc și a reușit să egaleze rapid prin Kostiantyn Vivcharenko în minutul 96, după un assist al lui Viktor Tsygankov.

Mijlocașul de 24 de ani avea să fie omul-meciului, după ce a marcat golul calificării în minutul 113.

ADVERTISEMENT

Cu cine va juca Dinamo Kiev în play-off-ul Ligii Campionilor

Echipa lui Mircea Lucescu va lupta cu Benfica Lisabona în play-off-ul UEFA Champions League, pentru un loc în grupe. Partida tur va avea loc pe data de 17 august, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT