Sport

Mircea Lucescu s-a implicat deja financiar la Dinamo! Cum ajută antrenorul

Mircea Lucescu, legenda lui Dinamo, a contribuit deja din punct de vedere financiar în Ștefan cel Mare. Cum s-a implicat „Il Luce”.
18.03.2024 | 16:19
Mircea Lucescu sa implicat deja financiar la Dinamo Cum ajuta antrenorul
Mircea Lucescu are o avere estimată la 35 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu ar putea să se implice la Dinamo alături de Ion Țiriac, așa cum suporterii „alb-roșii” visează de luni bune. Numai că antrenorul deja pune umărul la redresarea clubului.

Mircea Lucescu ajută Dinamo din punct de vedere financiar

Antrenorul în vârstă de 78 de ani se implică în modernizarea infrastructurii centrului de copii și juniori al lui Dinamo. Mircea Lucescu se alătură astfel proiectului inițiat de Ionuț Lupescu, Ionuț Dănciulescu și Marius Niculae.

ADVERTISEMENT

„Il Luce” va susține financiar ridicarea unor terenuri destinate tinerilor jucători, după ce și Cristi Borcea a declarat că va contribui cu suma 100.000 de euro.

Ionuț Lupescu și Clubul Sportiv Dinamo au demarat un proiect de modernizare a Parcului Sportiv Dinamo care cuprinde pe lângă ridicarea noului stadion și modernizarea complexului de 25 de hectare.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a găsit varianta construirii unei suprafețe de joc cu vestiare și toate utilitățile pe actualul amplasament al „Velodromului”, precum și ridicarea mai multor terenuri de minifotbal, iar Mircea Lucescu va susține financiar această inițiativă, susține ProSport.

Mircea Lucescu sprijină inițiativa lui Ionuț Lupescu: „Îți trebuie și bani”

Ionuț Lupescu a vorbit despre acest proiect: „Toate aceste lucruri legate de consultanță le-am finalizat și le-am prezentat, la sfârșitul anului trecut, președintelui Ionuț Popa. Nu știu dacă e cel mai bun proiect de academie, dar eu am văzut foarte multe în Europa și am încercat să adaptez pentru situația care este în Parcul Sportiv Dinamo și, mai ales, în România.

ADVERTISEMENT

Pentru toate aceste lucruri îți trebuie și bani, dar nu banul este o prioritate. Ceea ce vreau să transmit celor de la minister este că nu vrem bani pentru a plăti jucătorii, antrenorii, dorim pentru infrastructură, pentru a avea condiții precum afară.

Sumele nu sunt mari. Se pot face patru terenuri de fotbal, asta în afară de stadionul mare, două de iarbă artificială, două de iarbă normală, care ar putea fi folosite și de rugby.

ADVERTISEMENT

La fel, cred că se mai pot construi trei terenuri pentru inițiere, de copii (n.r. minifotbal). Trebuie, clar, un centru medical… de refacere și, mai ales, o sală de forță mai mare. Pentru acest lucru ai nevoie și de oameni pricepuți și, în acest sens, am făcut și propuneri de organigramă”.

ADVERTISEMENT