Sport

Mircea Lucescu vrea mai mult de la naționala României: „Doar jocul îi poate duce mai departe!”

Mircea Lucescu vrea mai multe de la naționala României și le-a transmis fotbaliștilor că doar un joc bun îi poate duce mai departe.
20.11.2023 | 20:50
Mircea Lucescu vrea mai mult de la nationala Romaniei Doar jocul ii poate duce mai departe
Mircea Lucescu vrea mai mult de la naționala României. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

„Il Luce” este de părere că „tricolorii” trebuie să joace cu zâmbetul pe buze meciul cu Elveția și să demonstreze că pot evolua fără să mai fie presați de gândul unui rezultat, pentru a le da speranțe fanilor.

Mircea Lucescu vrea mai mult de la naționala României

Mircea Lucescu vrea mai mult de la echipa națională a României și a spus că așteaptă de la „tricolori” să facă meciuri în care să evolueze mai curajos: „A fost o mare bucurie și o mare satisfacție să trăiesc această calificare.

ADVERTISEMENT

Greșeala se făcuse înainte, pentru că nu puteai să promovezi toți tinerii de la echipa de tineret la echipa națională mare, fără să mai păstrezi și jucători cu experiență.

Acum, acei tineri au crescut și au reușit să se califice. Lupta pentru a ajunge la un turneu final devine din ce în ce mai grea. Sper să aducă și alte calificări această campanie”.

ADVERTISEMENT

„Doar jocul îi poate duce mai departe!”

„O astfel de performanță duce la o sudare a lotului, văd meciul de mâine ca o relaxare, să se joace cu zâmbetul pe buze, pentru că până acum au fost concentrați pe rezultat. Doar jocul îi poate duce mai departe de acum înainte.

Edi e tânăr și poate duce echipa mai departe. Faptul că a menținut un nucleu de jucători este extraordinar, nu poți schimba jucători la fiecare meci.

ADVERTISEMENT

Edi a fost mai inspirat decât Yakin, de exemplu. Când Yakin schimba jucători, Elveția pierdea puncte pe finalul meciurilor, cum a fost și cu România”, a continuat Mircea Lucescu, la TV DigiSport.

„Edi a introdus pe teren jucători care l-au ajutat pe finalul meciului, ceea ce a însemnat că simte pulsul jocului și a făcut foarte bine schimbările. 

ADVERTISEMENT

Cu meciul de mâine, România trebuie să confirme această calificare, pentru că fără un joc bun nu poți da încredere că poți face o figură frumoasă la un turneu final. Sper să facă un fotbal, care să confirme rezultatele de până acum”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT
1,96 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „total goluri Elveția: peste 1,5 goluri” la meciul România - Elveția