News

Mircea Nebunu, liderul Clanului Sportivilor, a fost prins în Italia. Fusese dat în urmărire generală

Liderul Clanului Sportivilor, Mircea Nebunu, a fost prins în Italia în urmă cu câteva zile. În momentul de față sunt în plină desfășurare procedurile de extrădare.
15.12.2021 | 17:00
Mircea Nebunu liderul Clanului Sportivilor a fost prins in Italia Fusese dat in urmarire generala
Liderul Clanului Sportivilor a fost prins în Italia. Mircea Nebunu este condamnat la închisoare în România. Sursa foto: romaniatv.net
ADVERTISEMENT

Mircea Emil Băluș, poreclit ”Mircea Nebunu” și cunoscut ca fiind liderul Clanului Sportivilor, a fost prins în Italia la sfârșitul săptămânii trecute, spun surse din Poliție citate de Digi24.

Vorbim în acest caz de liderul uneia dintre cele mai violente grupări interlope din România. Acesta fugise din țară ca să scape de o condamnare cu executare de un an și o lună.

ADVERTISEMENT

Mircea Nebunu fusese dat în urmărire generală de către Poliția Română. Pe site-ul instituției a și fost postat un anunț în acest sens.

Liderul Clanului Sportivilor a fost prins în Italia. Mircea Nebunu este condamnat la închisoare în România

Mircea Băluș, liderul Clanului Sportivilor, a fugit din țară pentru a scăpa de închisoare. În urmă cu o lună, acesta a fost condamnat definitiv pentru infracțiuni la regimul circulației, respectiv conducere fără permis.

ADVERTISEMENT

La acea dată, polițiștii care l-au căutat pentru a pune în aplicare mandatul de arestare și a-l duce la penitenciar nu au dat de el.

S-a aflat ulterior că interlopul a fugit din țară. Într-o primă fază, poliția a avut informații că se află în Spania. Ulterior, pe 10 decembrie a fost capturat în Italia.

ADVERTISEMENT

Liderul Clanului Sportivilor fost condamnat pentru conducere fără permis, într-un dosar deschis de polițiștii de frontieră de la Nădlac.

Acesta a prezentat, la un control la ieșirea din țară, un document fără valabilitate, cumpărat din Ucraina, pe care scria că este un ”permis internațional”.

ADVERTISEMENT

Magistrații de la Curtea de Apel din Arad l-au condamnat printr-o sentință rămasă definitivă la 1 an și o lună de închisoare cu executare deoarece Băluș era eliberat condiționat după o condamnare de 9 ani.

Instanța din vestul țării a constatat că infracţiunile comise de interlop sunt concurente și i-a aplicat inculpatului pedeapsa ceea mai grea, la care se adăugă un spor obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, ”urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 1 an şi o lună închisoare, în regim de detenție”. În plus, interlopul va avea mai multe drepturi interzise pe o perioadă de doi ani.

Procedurile de extrădare ale interlopului, în derulare

Sursa citată mai notează că în prezent sunt în desfășurare procedurile pentru ca liderul Clanului Sportivilor să poată fi extrădat.

ADVERTISEMENT