Sport

Mircea Rednic, culisele ratării transferului lui Rotariu la UTA: „L-am sunat, dar nu a răspuns”

Mircea Rednic a spus lucrurilor pe nume despre transferul ratat al lui Dorin Rotariu la UTA. „Puriul” l-a vrut pe fotbalist la Arad.
19.10.2023 | 17:45
Mircea Rednic culisele ratarii transferului lui Rotariu la UTA Lam sunat dar nu a raspuns
Mircea Rednic a vorbit despre transferul lui Rotariu la FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a recunoscut că l-a dorit pe Dorin Rotariu la UTA. Rămas liber de contract, fotbalistul de 28 de ani s-a antrenat la Timișoara, iar „Puriul” era convins că jucătorul va veni la Arad. În cele din urmă, Rotariu a semnat cu FCSB, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Mircea Rednic, culisele ratării transferului lui Rotariu la UTA: „L-am sunat, dar nu a răspuns”

Dorin Rotariu a rămas liber de contract în vară după despărțirea de Ludogorets. Fotbalistul de 28 de ani a fost dorit atât de Dinamo, cât și de Mircea Rednic la UTA Arad. Gigi Becali a venit tare din spate și a obținut transferul lui Rotariu care a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani din partea clubului.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă premergătoare duelului UTA Arad – Rapid, Mircea Rednic a recunoscut că arădenii nu au posibilitatea să concureze din punct de vedere financiar cu FCSB. Totodată, antrenorul în vârstă de 61 de ani a lăsat de înțeles că nu este supărat pe fostul său elev.

„Sunt înțelegător, am o vârstă și înțeleg jucătorii. Din punct de vedere financiar, nu puteam să concurăm cu FCSB. Înainte să semnăm cu Kevin Luckassen, l-am sunat pe Rotariu, dar nu a răspuns.

ADVERTISEMENT

„Nu a răspuns și atunci am dat drumul la contract pentru Luckassen”

Așteptam un răspuns ferm: «Vii sau nu vii?». Te înțeleg și pe tine, dar trebuie să mă înțelegi și tu pe mine. Nu a răspuns și atunci am dat drumul la contract pentru Kevin.

Dar avem fotbaliști acum, sunt Omondi, Ofosu, Stahl, cei tineri, avem cel puțin doi jucători pe post”, a declarat Mircea Rednic, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic l-a antrenat pe Dorin Rotariu la Dinamo în perioadele 2014-2015 și 2015-2016, cât și la Mouscron, în Belgia, în sezonul 2017-2018. Fotbalistul are la FCSB un salariu de 20.000 de euro lunar.

Dorin Rotariu, obiective mărețe cu FCSB: „Vreau să devin campion și să ajung la echipa națională!”

Dorin Rotariu și-a fixat țeluri înalte cu FCSB. Fostul fotbalist al lui Dinamo vrea să câștige campionatul și să fie din nou în vederile selecționerului pentru convocarea la echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Mă simt bine, am fost primit foarte bine, sper să câștigăm. Să facem o partidă bună pe lângă să luăm cele 3 puncte. Eu mă simt bine, am avut o săptămână bună, sunt pregătit. Sunt 100%, mă pregătesc 100%. Vreau să ajut echipa, sper să fac acest lucru cât mai bine. Eu m-am pregătit la Timișoara, cu ASU. Sunt la un nivel bun, zic eu.

Impresia e bună (n.r. despre fotbalul românesc), îmi doresc să fiu campion în România, de asta am și venit și să revin la echipa națională. Nu e prima oară, nu e lucru nou că am primit ofertă de la Steaua, pot să zic că în fiecare perioadă de transfer au fost conversații, propuneri.

Am considerat că e cel mai bun moment, îmi doresc la echipa națională și să fiu campion. Mesajul meu este că o să dau totul, o să ajut echipa să câștige titlul”, a declarat Dorin Rotariu.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1.42 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB - FC Voluntari