News

Mircea Rednic, dat afară pentru a treia oară de ziua lui! Rapid, Gent și Viitorul l-au concediat

08.04.2021 | 23:38
Mircea Rednic dat afara pentru a treia oara de ziua lui Rapid Gent si Viitorul lau concediat
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a fost concediat de Viitorul, anunțul oficial venind cu o oră înainte ca tehnicianul să împlinească 59 de ani. Este pentru a treia oară când “Puriul” este concediat de ziua lui, 9 aprilie. Anterior, fusese dat afară de ziua lui de la Rapid și Gent. 

Este o situație bizară în fotbalul mondial ca un antrenor să fie concediat de trei ori fix de ziua lui. Gică Hagi este ultimul patron intrat pe această listă, înfrângerea cu Poli Iași convingându-l pe “Rege” să îl concedieze pe Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, dat afară pentru a treia oară de ziua lui: “Copos nu știa că e ziua mea, așa de mult m-a apreciat”

Prima dată când Mircea Rednic a fost dat afară de ziua lui se întâmpla fix în urmă cu 20 de ani, pe 9 aprilie 2001. Atunci avea 39 de ani și era la primul mandat pe banca Rapidului când patronul George Copos i-a “făcut cadou” o concediere.

Peste ani, Mircea Rednic a povestit că a fost cea mai tristă zi când a fost dat afară de Copos de la Rapid: “Cea mai tristă zi e cea care îmi vine prima în minte, atunci când ne referim la perioada de antrenorat.

ADVERTISEMENT

Şi să știi că nu Copos mi-a dat atunci florile, cum s-a scris, ci angajaţii de la Rapid, pe care-i premiam din buzunarul meu. Copos nici nu știa că e ziua mea, așa de mult m-a apreciat.

A aflat când îmi zicea că mă dă afară și l-a văzut pe un angajat că îmi aduce flori. Mă doare și acum, mai ales că făcusem ceva pentru Rapid!“, a spus “Puriul” într-un interviu pentru gsp.

ADVERTISEMENT
Mircea Rednic și George Copos
Mircea Rednic și George Copos

Al doilea episod, în 2014 la Gent: “A fost o decizie grea, dar trebuia luată”

13 ani mai târziu, Mircea Rednic era la Gent. Iar pe data de 9 aprilie 2014, președintele celor de la Gent a luat decizia de a-l demite pe “Puriu”, deși a reușit să revitalizeze echipa și să o ducă aproape de play-off:

„Noi am avut o discuţie foarte bună cu Mircea Rednic în această dimineaţă. Putem spune că relaţiile nu mai erau bune între antrenor şi jucători. A fost o decizie grea, dar trebuia luată.

ADVERTISEMENT

E păcat să iei o asemenea decizie când sezonul e aproape gata. Nu trebui să uităm că Mircea Rednic ne-a scos dintr-o pasă proastă. Eram la 17 puncte de locul 6 şi am luptat până în ultimul minut pentru un loc în play-off-ul 1″, a spus Ivan De Witte, președintele clubului la vremea respectivă.

Mircea Rednic la Gent
Mircea Rednic la Gent

Viitorul, anunț în miez de noapte: “Mulțumim, Mircea Rednic!”

Pe data de 8 aprilie 2021, înainte de miezul nopții, Viitorul Constanța a dat un comunicat de presă prin care anunță despărțirea de Mircea Rednic. Rezultatele slabe înregistrate de “Puriu” pe banca Viitorului l-a costat postul, înfrângerea cu Poli Iași, scor 1-2, fiind punctul culminant. Însă coincidența este una incredibilă.

Mircea Rednic și Gică Hagi

Asta după ce, anul trecut, Mircea Rednic povestea că a avut tot o aniversare tristă, pentru că era în timpul pandemiei: “Voi sta doar cu soţia și cu Luana. Nici Raisa nu va veni, pentru că ea stă în altă parte și ne păzim, nu ne vedem.

Nici nu-mi vine să cred prin ce trecem! Parcă suntem în filmele alea SF pe care le vedeam și pe care nu le luam în seamă. E o lecţie pentru omenire, din care va trebui să învățăm cu toţii”, spunea Rednic în urmă cu un an.

  • 59 de ani împlinește Mircea Rednic pe 9 aprilie
  • 17 echipe a antrenat Rednic în carieră
ADVERTISEMENT