Sport

Mircea Rednic iese la atac! Acuzații dure pentru conducerea lui Dinamo: „Se dau specialiști, dar nu sunt”. Dezvăluiri de culise despre Steliano Filip

Mircea Rednic dă de pământ cu Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu, pe care îi consideră principalii vinovați pentru situația de la Dinamo: „Se dau specialiști, dar nu sunt”, susține fostul antrenor al „câinilor”.
08.03.2022 | 18:13
Mircea Rednic iese la atac Acuzatii dure pentru conducerea lui Dinamo Se dau specialisti dar nu sunt Dezvaluiri de culise despre Steliano Filip
Mircea Rednic a ieșit la atac. Nici Steliano Filip nu a scăpat neșifonat. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La câteva luni de când a fost demis, Mircea Rednic a răbufnit la adresa oficialilor lui Dinamo. Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu ar fi, de fapt, principalii vinovați pentru problemele cu care se confruntă echipa în aceste momente.

Mircea Rednic pune tunurile pe Zăvăleanu și Mureșan

Potrivit tehnicianului, conducerea a acceptat să ofere salarii uriașe unor jucători care până acum nu au dat randamentul scontat, în loc să scape de „balastul financiar”, cum se procedează în cazul unui club aflat în procedură de insolvență.

ADVERTISEMENT

Vi se pare normal ca jucătorii să decidă antrenorul care vine și care pleacă? De ce mai avem conducere? Au plecat 14 jucători și au venit 16. Rednic a fost dat afară că a vrut să desființeze echipa, așa a zis Mureșan. Unde sunt ăia 16, ce plus au adus?

Când am venit, Dinamo avea șase înfrângeri consecutive. Când am preluat echipa am spus că e o perioadă grea și e foarte greu să găsești jucători buni. Am adus șase, dintre care trei în probe. Singurul meci judecat de Rednic la Dinamo a fost fără Matei, fără Filip, fără Torje, cu patru dintre jucătorii aduși.

ADVERTISEMENT

„Spuneți-le că Dinamo e în insolvență. Ei se dau specialiști, dar nu sunt”

Pentru Pinto, fundașul central, s-au plătit 10.000 de euro, sub formă de bani la semnătură. Pentru portarul renumit s-au dat 10.000 de euro. E un portar dubios de bun.  Singurul jucător care a avut 5.000 de euro a fost Espinosa, un jucător în care eu am crezut și cred.

Toată lumea l-a judecat după meciul cu Rapid, când era nepregătit. Sunați-i pe Zăvăleanu și Mureșan și spuneți-le că Dinamo e în insolvență. Ei se dau specialiști, dar nu sunt. În momentul ăsta trebuie să scapi de balastul financiar”, a răbufnit Mircea Rednic, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

„Jucătorii mâncau hamburger după meci. Filip, ospătarul șef”

Totodată, „Puriul” a relatat un episod petrecut imediat după meciul pierdut de Dinamo la Mediaș, scor 1-2. Potrivit spuselor sale, jucătorii mâncau hamburgeri, la inițiativa lui Steliano Filip, cu care antrenorul a avut nenumărate conflicte de-a lungul mandatului său. Încă din decembrie 2021, FANATIK dezvăluia în exclusivitate că fundașul „câinilor” a avut un cuvânt greu de spus și în privința transferurilor.

Am venit să antrenez o echipă cu jucători aduși de Mureșan și Filip. Filip i-a adus pe Torje, Matei, Țîră, Nica și încă vreo doi. Vi se pare corect ca un jucător să propună alți jucători? Am înțeles că și pe mine m-a propus și atunci ar trebui să tac.

ADVERTISEMENT

Să vă spun ce am găsit la Dinamo. 80% dintre ei erau grași. După meciul de la Mediaș, trei sferturi din echipă mâncau hamburger, carne tocată după meci. Cine credeți că a luat comanda, ospătarul șef? Filip”, a spus Rednic.

Flavius Stoican, apărat: „De ce să plece?”

Pe de altă parte, acesta a sărit în apărarea lui Flavius Stoican, afirmând răspicat că nu îl consideră vinovat pentru rezultatele dezamăgitoare. Înaintea play-out-ului, gruparea din Ștefan cel Mare ocupă poziția a 14-a în clasamentul Casa Pariurilor Liga 1.

De ce-l atacă numai pe Stoican? El a spus clar, nu mă interesează cine pleacă, cine vine, eu vreau să antrenez. Acum de ce să plece Stoican? Ce putea să facă mai mult într-un timp atât de scurt?

De ce nu a mai fost păstrat Rednic? Dan Petrescu își aduce jucătorii pe care îi vrea. Eu întotdeauna când am preluat echipa în vară și am adus jucătorii pe care i-am vrut am încheiat pe locul doi”, a mai spus Rednic.

ADVERTISEMENT