Fotbal intern

Mircea Rednic iese la atac, după ce Cortacero a dispărut complet: „Am tăcut de supărare”

12.11.2020 | 17:21
Mircea Rednic iese la atac dupa ce Cortacero a disparut complet Am tacut de suparare
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor dinamovist, Mircea Rednic, a comentat pentru prima oară modul în care spaniolii au gestionat clubul după așa-zisa preluare de la Ionuț Negoiță și i-a atacat dur pe iberici. 

De patru ori antrenor al lui Dinamo în ultimii 15 ani, Rednic a cochetat în „era” Ionuț Negoiță și cu rolul de manager, implicându-se inclusiv financiar la club.

ADVERTISEMENT

Un preferat al suporterilor alb-roșii, „Puriul” și-a exprimat dezamăgirea față de ce a ajuns fostul său club și crede că strategia spaniolilor este una deficitară.

Mircea Rednic iese la atac: „Am tăcut pentru că am fost supărat”

Fost campion al României cu Dinamo, în 2007, Mircea Rednic este omul de care suporterii dinamoviști leagă cele mai frumoase amintiri ale ultimilor 15 ani. Cu „Puriul” pe banca tehnică, echipa din șoseaua Ștefan cel Mare a cucerit ultimul titlu de campioană din palmares și s-a calificat și în primăvara europeană în 2007.

ADVERTISEMENT

Au trecut mulți ani de atunci, iar Dinamo este mai aproape ca oricând de un faliment la care fanii nici nu se gândeau în urmă cu doar trei luni, atunci când Pablo Cortacero anunța cu fală că a pus mâna pe cel mai galonat club din Liga 1. Mircea Rednic s-a abținut de la comentarii până acum, însă astăzi a răbufnit.

„Salvatorul a fost la ei în curte de vreo două ori, dar ei nu au apreciat și nu s-au purtat cum ar fi trebuit să se poarte cu un om care într-adevăr vrea binele clubului Dinamo. Pentru mine, acest club încă nu a fost vândut, a fost dat în administrare. Au venit niște băieți care, după părerea mea, nu au nicio treabă cu administrativul, cu fotbalul.

ADVERTISEMENT

N-am vrut să vorbesc până acum pentru că am fost supărat. Eu când am fost la Dinamo bugetul era de 80-90.000 de euro, acum e de 500.000 de euro. La mine la echipă doar Nistor avea un salariu mare de 6.000 de euro

Domnul Salvator (n.r. Ionuț Negoiță) spunea că o să aibă grijă cui îi dă echipa, dar a dat unora care n-au adus nicio garanție. Spaniolii credeau că vin în Afganistan, nu știu unde credeau ei că vin”, a declarat Rednic la Digisport.

ADVERTISEMENT

„Puriul” desființează transferurile făcute de spanioli: „Garcia doar bătea lovituri libere”

Deși au fost aduși în România pe cai mari și prezentați ca fiind mari vedete, fotbaliștii transferați în „era” spaniolă la Dinamo nu sunt deloc pe placul lui Mircea Rednic. Cel puțin din punct de vedere al salariilor, pe care antrenorul le consideră aberante pentru situația în care este Dinamo.

„Pentru că, atunci când știi ce club ai preluat, cu datorii, tu vii și aduci jucători cu contracte pe care ei nu le aveau în țara de unde provin. Înțeleg că sunt cu nume, că au trecut prin curtea lui Manchester City, Real Madrid, Barcelona, dar nu e suficient. OK, ei vin în România ca să câștige bani și puteai să le oferi un contract pentru România și să pui clauze pentru performanță. Dă-le 150.000 pe an, 50.000 play-off, 100.000 să ia campionatul.

Dar tu le oferi salarii foarte mari și tu nu ai bani. De atâta timp ei nu au reușit să vină cu nimic. Deci tu le-ai făcut niște promisiuni și nu poți să le rezolvi. Nici nu vreau să mă gândesc. Ați văzut că străinii deja fac scandal, au familii, au viața lor. Chiar nu am înțeles. Oferi salarii mari, dar pe ce te bazezi?

În perioada mea fiecare jucător era scanat, eu eram acuzat de toată lumea. De ce l-ai luat pe Paul Anton dacă aveai atâția jucători pe postul ăla? Ai 4-5 mijlocași centrali. Eu nu-mi dau seama care e strategia lor, care e strategia lui Contra. Anton avea în Rusia banii pe care-i ia aici. Pe Garcia l-am antrenat la Mouscron, cel mai mare salariu acolo era de 20.000 de euro. El în afară că era responsabil cu loviturile libere…”, a completat Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT