Sport

Mircea Rednic iese la atac după Dinamo – Rapid 1-1: „Erau jucători cu șapte kilograme în plus! Nu au fost niciodată cântăriți!”

Dinamo și Rapid au remizat, 1-1, în etapa a 13-a din Liga 1. La finalul meciului, Mircea Rednic, antrenorul „câinilor”, a vorbit despre momentele cumplite prin care a trecut Alexandru Răuță, dar și despre problemele fizice ale elevilor săi.
23.10.2021 | 23:35
Mircea Rednic iese la atac dupa Dinamo  Rapid 11 Erau jucatori cu sapte kilograme in plus Nu au fost niciodata cantariti
ADVERTISEMENT

În minutul 33, Alexandru Răuță s-a prăbușit pe gazon, acuzând probleme de respirație, fără să fi fost lovit de cineva. Din fericire, acesta a fost stabilizat, însă nu a mai putut continua partida și a fost transportat de o ambulanță la spital.

Mircea Rednic, îngrozit de ceea ce i s-a întâmplat lui Alexandru Răuță, în Dinamo – Rapid 1-1

Tehnicianul „câinilor” susține că, în acele momente cumplite, s-a rugat pentru sănătatea lui Alexandru Răuță. Totodată, a dezvăluit că, după meci, a aflat faptul că mijlocașul lui Dinamo simțea o durere în piept de două zile.

ADVERTISEMENT

„Eu am pătit-o și cu Vrăbioru, si cu Ekeng. Chiar am băgat o rugăciune repede, pentru că nu l-a lovit nimeni. Și acum mi se zice că de două zile simte o durere în piept”, a declarat Mircea Rednic, la finalul partidei cu Rapid.

Mircea Rednic: „Noi îi tot înjurăm, dar testele fizice sunt foarte slabe!”

„Puriul” le-a luat apărarea jucătorilor săi și i-a felicitat pentru atitudinea pe care au avut-o în derby-ul cu Dinamo. Acesta a mai spus că, în viitorul apropiat, Dinamo va mai transfera un atacant.

ADVERTISEMENT

„N-am cum să-i cert pe băieții ăștia, pentru că fac eforturi mari. Noi îi tot înjurăm, îi certăm, dar testele fizice sunt foarte slabe. Băieții fac eforturi, ce să le reproșez?

Problema e că nu am gestionat bine ultimul minut nici la UTA, nici aici. Dar îi felicit, ați văzut și reacția suporterilor.

ADVERTISEMENT

Espinosa a fost prezent în joc, pase bune, dar nu stă bine din punct de vedere fizic. Nu pot să uit că din primul minut am avut două ocazii clare. Jumătate din ai noștri au venit acum o lună.

Eu vreau să-i felicit pentru atitudinea pe care au avut-o. puteam să dăm și al doilea gol, păcat. Carnat a dat un super gol. Antrenamentele nu sunt tari, poate sunt tari pentru ce s-a lucrat până acum. Nu e vina lor, n-au fost cântăriți niciodată. Erau și jucători cu șapte kilograme în plus! N-au făcut vreodată un antrenament de forță. Astazi s-au prezentat foarte bine, al doilea meci pe care meritam să-l câștigăm.

ADVERTISEMENT

Un atacant o să vină sigur. Normal că o să ne fie greu făra suporteri. Eu m-am vaccinat și stau tot în casă? Nu sunt specialist, dar pun și eu întrebări”, a mai spus Mircea Rednic.

Deian Sorescu: „Am discutat cu «Mister», era de datoria mea să merg să-mi cer scuze!”

„Frustrare, dezamăgire, tristețe, sunt mai multe de spus, dar așa e în fotbal. Mi-e greu să analizez. Ce îmi doresc, pentru mine, e să joc și să fiu sănătos, nu contează pe ce poziții voi evolua.

Am discutat cu «Mister», era de datoria mea să merg să-mi cer scuze. Am făcut o greșeală, nu trebuia să răspund înapoi. Este o creștere, din toate punctele de vedere, de când a venit Mircea Rednic.

E dureros că nu vor mai fi suporteri. Eu și colegii mei practicăm sportul pentru a fi un exemplu. E păcat că nu vor mai avea voie să participe, dar sănătatea e mai importantă”, a spus și Deian Sorescu.

Gabi Torje: „Preferam să fie un autogol și să batem!”

„În a doua repriză, am cedat puțin teren după gol, a fost greu să rezistăm, am făcut greșeli, chiar și eu la ultima fază!

Puteam să dau minge lungă, chiar am vorbit cu Rednic după meci, mi-a explicat ce trebuia să fac. A fost o decizie de moment, îmi pare rău pentru că am muncit mult.

Din nou o execuție de generic ne face să nu plecăm fericiți acasă. Nu contează că am marcat, preferam să fie un autogol și să batem. 

Am văzut ce s-a întâmplat cu Răuță, avea pulsul foarte ridicat, dar este bine acum, îl așteptăm la antrenamente, este un jucător exponențial pentru echipa noastră.

Nu contează cine e căpitan, dacă port sau nu banderola. Trebuie să încercăm să salvăm acest club, să adunăm puncte și să nu avem emoții pe finalul campionatului.

Sunt restricții, jucăm derby cu 4 mii de fani pentru că nu avem un stadion mare, dar fanii ne-au susținut din primul până în ultimul minut”, a declarat Gabi Torje.

ADVERTISEMENT