Fotbal intern

Mircea Rednic, propunere pentru LPF: „Să se termine campionatul cum este acum” + „Te prinde pe stradă, amendă!”

22.03.2020 | 14:52
Mircea Rednic propunere pentru LPF Sa se termine campionatul cum este acum  Te prinde pe strada amenda
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic a declarat că acest sezon nu ar mai trebui reluat, iar, din următoarea stagiune, Liga 1 să treacă la o componență cu 16 echipe, situație în care celor 14 prezente acum li s-ar adăuga UTA Arad și CS Mioveni, primele clasate din Liga 2. De asemenea, antrenorul de la Poli Iași consideră că autoritățile ar trebui să treacă la măsuri mai dure pentru cetățenii care rămân la domiciliu.

Mircea Rednic cere schimbarea formatului din prima ligă

Fotbalul românesc se află într-o situație incertă în aceste momente, data la care s-ar putea relua competițiile fiind incertă din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, antrenorul celor de la Poli Iași, consideră că actualul sezon ar trebui oprit, fără să retrogradeze nicio formație, iar din următoarea stagiune să se treacă la un format cu 16 echipe.

Părerea mea, dacă tot aveau mulți intenția de a face un campionat cu 16 echipe peste doi ani, pot să o facă acum. Campionatul să se termine exact cum este acuma, fără să pice nimeni și să vină două echipe din liga a doua.

ADVERTISEMENT

Normal că vor fi nemulțumiri. Dar asta e părerea mea, poate să nu fie luată în seamă. Eu nu cred că se va mai juca în sezonul acesta. Pentru că noi suntem abia la început cu pandemia”, a declarat Mircea Rednic conform Prosport.

Dacă scenariul propus de antrenorul lui Poli Iași se va aplica, celor 14 echipe din Liga 1 li s-ar alătura UTA Arad și CS Mioveni, primele două clasate din eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

În momentul suspendării campionatului, echipa antrenată de Poli Iași ocupa locul 11, cu un punct peste primul loc retrogradabil.

„Te prinde pe stradă, amendă!”

Mircea Rednic consideră că autoritățile ar trebui să ia măsuri mai dure în cazul cetățenilor care nu respectă recomandările, de a sta cât mai mult posibil în casă, pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Mă așteptam la măsuri mai dure, mai ales după ce am văzut că s-a întâmplat ieri, cu oameni prin parcuri, cu grătare, cu copii. Am rămas surprins. S-au făcut recomandări, dar nu este ca în Belgia.

Nu e voie să ieși! Te prinde pe stradă, amendat! În Franța, la fel. Nu discută cu tine. Toleranță zero! Ce cauți pe stradă? Înțeleg… te duci la farmacie, la cumpărături, la un neam care este bolnav, dar în rest nu ai ce să cauți pe stradă.

Altfel nu vom mai avea control! Vedeți că sunt state mult mai avansate din punct de vedere medical decât noi și ca infrastructură, ca dotări, care nu fac față”, susține Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT