Sport

Mircea Sandu îl pune la zid pe Răzvan Burleanu: ”Trebuia doar să împingi uşa un pic”

Echipa națională a României a ratat calificarea la Euro 2020, iar Mircea Sandu crede că principalul vinovat este Răzvan Burleanu.
03.06.2021 | 17:30
Mircea Sandu il pune la zid pe Razvan Burleanu Trebuia doar sa impingi usa un pic
ADVERTISEMENT

Fostul șef de la FRF este de părere că ”tricolorii” au beneficiat de toate culoarele favorabile care putea fi accesate, dar strategia conducerii de la Casa Fotbalului a fost falimentară.

România organizează patru partide de la Campionatul European, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, criticat vehement de Mircea Sandu

Ratarea calificării echipei naționale a României la Euro 2020 a fost pusă de Mircea Sandu în cârca lui Răzvan Burleanu, considerând că acesta nu a știut să profite de faptul că țara noastră este una dintre organizatoare.

”Va fi un Campionat European în condiţii de pandemie, chiar dacă există aceste relaxări ale condiţiilor grele de până acum. Dacă va fi ridicat gradul de ocupare a stadionului la 50% din capacitate va fi foarte bine.

ADVERTISEMENT

Ar fi 25.000 de oameni, dar nu cred că vor veni foarte mulţi din afară, poate mai mulţi vor veni din Macedonia de Nord, dar austrieci şi ucraineni nu cred că vor fi atât de mulţi”, a declarat Sandu pentru Agerpres.

Sandu anunță pierderi financiare

”Ratarea acestui obiectiv este una dintre marile suferinţe, nerealizări ale fotbalului românesc. Să organizezi un European şi să nu fii prezent, în condiţiile în care trebuia doar să împingi uşa un pic, pentru că uşile erau deschise, este dureros.

ADVERTISEMENT

Sigur că este o mare pierdere. Uitaţi-vă la echipa de tineret, după Rădoi a venit şi Mutu cu această euforie, bucurie a unor jucători cu perspective, care au ţinut piept unor echipe puternice, solide fizic.

În condiţiile actuale pierzi din imagine, pierzi bani foarte mulţi, pierzi încrederea jucătorului, a suporterului, sunt pierderi, nu e nimic pozitiv. În condiţiile în care Bucureştiul este unul dintre oraşele gazdă ale Campionatului European pierzi o şansă unică. Vedeţi cum s-a dezvoltat Ungaria”, a mai spus fostul președinte FRF.

ADVERTISEMENT

”Nașu’”, nemulțumit de condițiile oferite de România

”Nu avem o soluţie de la Otopeni la Bucureşti. Mă gândesc că ar fi trebuit să găsească o soluţie, să scoată din Otopeni o autostradă pentru autocare şi aşa mai departe. Iar, la Bucureşti joacă Macedonia de Nord, Austria, Ucraina, marea majoritate poate vin cu maşini, mă gândesc că autostrada Timişoara – Bucureşti ar fi fost binevenită.

Austriecii şi chiar şi macedonenii, prin Serbia, ar fi ajuns mai uşor la Bucureşti. În sfârşit, când nu vom mai fi noi, peste vreo 20 de ani, probabil că copiii şi nepoţii noştri vor circula în condiţii mai bune de siguranţă. În schimb, vor rămâne stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf.

Şi ca să terminăm cu toată tevatura, stadionul de rugby s-a modernizat şi a devenit un stadion multifuncţional datorită propunerii făcute de Dumitru Mihalache, de nimeni altcineva”, a încheiat Mircea Sandu.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT