Sport

Mirea Rednic are probleme de lot înaintea derby-ului Dinamo – Rapid. ”Nu avem multe alternative”. Cine e noul căpitan al „câinilor”

Meciul cap de afiș al etapei a 13-a în Liga 1, Dinamo – Rapid, se joacă sâmbătă, de la 20:30. Roș-albii caută reabilitarea în fața propriilor suporteri.
22.10.2021 | 12:53
Mirea Rednic are probleme de lot inaintea derbyului Dinamo  Rapid Nu avem multe alternative Cine e noul capitan al cainilor
Mircea Rednic, Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Stările de spirit sunt opuse în cele două tabere înaintea derby-ului Dinamo –Rapid. Gazdele nu se regăsesc nici după numirea lui Mircea Rednic pe bancă.

De partea cealaltă, giuleștenii sunt pe cai mari după victoria cu CFR Cluj. Mircea Rednic se plânge și de probleme de efectiv înaintea jocului cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic, despre meciul cu Rapid: ”E o șansă să ne reabilităm”

Dinamo a arătat rău în ultimul meci, pierdut la Mediaș 1-2. Un singur șut au trimis pe spațiul porții adverse fotbaliștii lui Mircea Rednic și acela din lovitură de la 11 metri.

Antrenorul dinamovist este, însă, optimist înaintea duelului cu Rapid. Rednic știe mai bine ca oricine ce înseamnă un derby.

ADVERTISEMENT

”E o șansă pentru mine, pentru jucători, să demonstrăm că avem valoare că merităm să fim la Dinamo. Eu știu bine ce înseamnă un derby pentru suporteri. Cel cu FCSB l-am pierdut cum l-am pierdut, acum ne putem reabilita”, a declarat Rednic la conferința de presă de dinaintea meciului.

Antrenorul se plânge de problemele de efectiv, dar are și vești bune înaintea partidei de vineri seară.

ADVERTISEMENT

”Avem ceva probleme de lot. Popa s-a accidentat și nu va evolua. Filip a început antrenamentele ieri, e cu semnul întrebării. Iliev a revenit, cei doi jucători noi, Michel și Tomas au primit cartea verde și vor fi în lot.

Nu avem prea multe alternative, dar atmosfera e bună, ne-am întâlnit și cu suporterii și sper că băieții au înțeles mesajul”, a mai spus Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Gabriel Torje este noul căpitan și face apel la istorie înaintea meciului cu Rapid

Gabriel Torje a dezmințit amploarea conflictului pe care l-a avut cu antrenorul Mircea Rednic, la Mediaș. Mai mult, tehnicianul a anunțat că mijlocașul este noul căpitan al roș-albilor, după ce Deian Sorescu a intrat în conflict cu suporterii.

”Torje va fi căpitan, merită! Mi-a plăcut atitudinea lui la întâlnirea pe care am avut-o cu suporterii. Era o tensiune mare, iar el a reușit să calmeze pe toată lumea. A demonstrat că merită să fie căpitan.

N-am nimic cu Deian Sorescu, am vorbit cu el. Mi-a cerut scuze mie, a cerut scuze clubului, dar i-am explicat greșeala pe care a făcut-o la adresa mea și a suporterilor. Indiferent ce se întâmplă, Dinamo trăiește datorită suporterilor, trebuie să fii respectuos”, a explicat Rednic.

La rândul lui, Gabriel Torje a făcut apel la istorie pentru a-și mobiliza mai tinerii coechipieri înaintea derby-ului cu Rapid.

”Derby-urile sunt meciurile în care demonstrezi că ești fotbalist. Dinamo era o echipă altă dată de temut, lumea venea cu coada între picioare la noi, acum toată lumea se gândește să câștige sau să facă puncte când joacă cu noi.

Sunt sigur că noi vom întoarce acest lucru. E un derby, se poate întâmpla orice, dar e important să fim montați 100%”, a spus Gabriel Torje la conferința de presă.

Dinamo mai face două transferuri. Constantin Nica și Cătălin Țîră pleacă

Antrenorul dinamovist a mai anunțat în cadrul conferinței de presă că încă doi jucători vor semna contracte cu gruparea din Ștefan cel Mare. Rednic spune că nu-i cunoaște pe noii-veniți și a lămurit situația lui  Constantin Nica și Cătălin Țîră.

”Astăzi au mai făcut doi jucători vizita medicală, dar n-au mai ajuns la Săftica și știrea n-a apărut nicăieri! Nu știu cine sunt, chiar nu îi cunosc. Nu am terminat cu transferurile, mi-e teamă să nu fim iarăși blocați. Măcar să profităm. 

Nica și Țîră se antrenează separat. Nu m-au convins. Voi aduce jucători pe posturile astea. Am discutat cu Nica, el m-a sunat. Au venit cum au venit, eu decid. În momentul de față ei nu pot ajuta echipa. Nu am cerut să li se rezilieze contractul, dar le-am explicat că nu ne bazăm pe ei până în iarnă, asta e viața”, a punctat Rednic.

ADVERTISEMENT