Sport

Mirel Rădoi promite un joc ofensiv în amicalul cu Georgia. Cât de mult afectează accidentările din ultimele zile

Selecționerul României își dorește să continue seria victoriilor împotriva Georgiei. Din acest motiv, va alinia o echipă ofensivă la startul meciului de miercuri, 2 iunie.
01.06.2021 | 11:44
Mirel Radoi promite un joc ofensiv in amicalul cu Georgia Cat de mult afecteaza accidentarile din ultimele zile
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României dă startul pregătirii pentru restul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022 cu două partide amicale, împotriva Georgiei și Angliei. În ciuda accidentărilor lui Nicușor Bancu și Andrei Burcă, anunțate în exclusivitate de FANATIK, Mirel Rădoi dă asigurări că jocul naționalei nu va avea de suferit.

„Am refăcut structura antrenamentelor și planul de joc. Nu suntem în dificultate”, a explicat selecționerul, promițându-le fanilor o abordare ofensivă, care să ne păstreze invincibilitatea în fața acestui adversar.

ADVERTISEMENT

Partida va avea loc miercuri, 2 iunie, la 21:45, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, unde sunt așteptați aproximativ 3.800 de spectatori. Din cauza condițiilor meteo – sunt semnalate atât valori termice scăzute, între 11 şi 13 grade, cât şi precipitații – casele de bilete nu au fost, însă, luate cu asalt până acum.

Totul pe cartea atacului. Mirel Rădoi promite un joc spectaculos în amicalul cu Georgia

Probabil că dacă aș fi ghicitoare, aș fi mult mai exact (n.r. în legătură șansele României să continue seria de victorii împotriva Georgiei). Sperăm să avem o evoluție bună, constantă și să respectăm planul de meci. Asta este cel mai important.

ADVERTISEMENT

Sunt potrivite adversarele pentru ceea ce urmărim la meciurile din toamnă. În plus, căutăm și evoluții ale jucătorilor care să participe la Jocurile Olimpice. În ideea asta, sunt două jocuri care se pliază pe ceea ce ce urmează.

Principiile generale le vom aborda la fel. Pregătisem ceva pentru acest meci, dar am refăcut structura antrenamentelor și planul de joc pentru partida cu Georgia.

ADVERTISEMENT

Am tot avut probleme cu accidentările, chiar și înainte de această campanie. Îmi pare nespus de rău pentru Andrei Burcă, probabil va sta 2-3 săptămâni, dar nu putem spune că în momentul de față suntem în dificultate”, a declarat Mirel Rădoi în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu e plăcut să vedem Euro la televizor, dar nici nu putem da timpul înapoi”

De asemenea, selecționerul și-a exprimat încă o dată regretul pentru absența României de la Campionatul European din această vară, mai ales că unele meciuri se vor disputa chiar la București, pe Arena Națională, dar ne-a îndemnat să privim spre viitor. După amicalele cu Georgia și Anglia, „tricolorii” vor relua campania de calificare la Mondialul din Quatar cu o partidă împotriva Islandei.

ADVERTISEMENT

Nu e plăcută senzația, mai ales că o să avem meciuri și la București. Nu este ușor pentru naționala României să stea la televizor, dar asta e realitatea, trebuie s-o acceptăm.

Este crudă, dureroasă pentru noi, pentru suporteri, media, dar nu mai putem să dăm timpul înapoi”, a precizat Mirel Rădoi.

Lotul pentru meciurile cu Georgia și Anglia:

  • Portari: Florin Niţă (Sparta Praga/Cehia), Florin Iacob (UTA Arad), Andrei Vlad (FCSB)
  • Fundaşi: Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena/Grecia), Vlad Chiricheş (Sassuolo/Italia), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria), Deian Sorescu (Dinamo Bucureşti), Tiberiu Căpuşă (Chindia Târgovişte), Mario Camora (CFR Cluj), Iulian Cristea (FCSB,)
  • Mijlocaşi: Răzvan Marin (Cagliari/Italia), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoţia), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia), Alexandru Băluţă (Akademia Puskas/Ungaria), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită), Adrian Păun (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Olimpiu Moruţan (FCSB), Florin Tănase (FCSB), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova,)
  • Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ/Bulgaria), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia), Andrei Ivan (Universitatea Craiova)

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,05 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul România-Georgia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT