News

Mișcarea surprinzătoare a doctoriței suspecte în cazul morții Alexandrei, gravida din Botoșani. Ce a aflat poliția

Mișcarea surprinzătoare a doctoriței din Botoșani suspecte în cazul morții Alexandrei, gravida decedată pe un pat de spital. Ce au aflat polițiștii.
30.09.2023 | 15:38
Miscarea surprinzatoare a doctoritei suspecte in cazul mortii Alexandrei gravida din Botosani Ce a aflat politia
Poliția dezvăluie mișcarea surprinzătoare a doctoriței suspecte în cazul morții Alexandrei, gravida din Botoșani. Sursa foto: Facebook / stiri.botosani.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este mișcarea recentă a doctoriței suspecte în cazul morții Alexandrei, gravida din Botoșani. Ce a aflat poliția vineri, când a chemat-o pe doctorița de la secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean la audieri.

Poliția dezvăluie mișcarea surprinzătoare a doctoriței suspecte în cazul morții Alexandrei, gravida din Botoșani

Pe 1 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au informat că Mariana Pitrop, medic de gardă la Maternitatea din Botoşani pe 18 august, când gravida Alexandra Ivanov a fost internată și lăsată fără asistență medicală până a murit, are calitatea de suspect.

ADVERTISEMENT

Vineri, 29 septembrie, medicul a fost chemat la IPJ Botoșani pentru a i se aduce la cunoștință instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra bunurilor pe care le deține.

Aici, oamenii legii au avut parte de o surpriză uriașă. Anchetatorii au constatat că doctorița și-a trecut mare parte din averea sa pe numele șotului. Totul s-a întâmplat la începutul acestei luni, în urma unui contract de partaj.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la Botoșăneanul.ro, în momentul confirmării tuturor bunurilor deținute, Mariana Pitrop ar fi arătat că mai are pe numele său câteva terenuri situate în municipiul Botoșani, precum și o casă cu terenul aferent. Alte două autoturisme care erau pe numele său au fost vândute recent.

Restul verii sale i-a fost cedată soțului printr-un contract de partaj care a fost încheiat la notar în prima parte a acestei luni. În prezent, valoarea bunurilor pe care le mai are pe numele său se ridică la suma de 314.544 de lei.

ADVERTISEMENT

Avocatul familiei Alexandrei solicită arestarea Marianei Pitrop

În ultimele săptămâni, mai multe anchete au fost deschise după moartea de pe 18 august a Alexandrei Ivanov, o tânără gravidă în 13 săptămâni, mamă a trei copii. Aceasta a fost pusă să aștepte de personalul medical al Spitalului de Urgență din Botoșani timp de șapte ore, până să primească îngrijiri.

În debutul lunii septembrie, doctorița Pitrop a fost audiată 6 ore la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. La final i s-a adus în vedere faptul că are calitate de suspect.

ADVERTISEMENT

În replică, avocatul Gianina Poroșnicu, care reprezintă familia Alexandrei, s-a arătat revoltat de comportamentul medicului. Aceasta a transmis că luni dimineață va depune la procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava o solicitare prin care Marianei Pitrop să-i fie schimbată calitatea actuală de suspect în cea de inculpat.

”Solicităm să se dispună cu celeritate arestarea preventivă. Iar argumentele și de fapt și de drept le va avea toată opinia publică luni, imediat după depunere. Vom iniția două acțiuni: una este de natură civilă, unde cerem anularea tranzacției făcute, și din punct de vedere strict penal, din punctul de vedere al dosarului aflat pe rol, acolo solicităm să i se schimbe calitatea în inculpat”, spune Poroșnicu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT