Sport

Mititelu Jr nu-l iartă pe Valerică Găman pentru că a semnat cu U Craiova: ”A dat cu piciorul la tot ce a făcut tatăl meu pentru el”

Valerică Găman este unul dintre jucătorii importanți care au semnat cu U Craiova în această vară. Mutarea a reaprins scânteia rivalității dintre cele două cluburi din Bănie.
24.06.2021 | 23:55
Mititelu Jr nul iarta pe Valerica Gaman pentru ca a semnat cu U Craiova A dat cu piciorul la tot ce a facut tatal meu pentru el
ADVERTISEMENT

”Trădarea” lui Valerică Găman, fotbalist crescut la gruparea patronată de familia Mititelu, da care a semnat cu U Craiova, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, l-a deranjat pe Adrian Mititelu Jr.

Acesta ținut să reamintească ajutorul pe care tatăl lui i l-a dat fotbalistului la începutul carierei.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu Jr: ”Tata l-a făcut fotbalist”

Derby-ul dintre FC U Craiova 1948 și U Craiova se anunță de pe acum ca fiind, poate, cel mai important meci din România în viitoarea ediție de campionat.

După un deceniu de peregrinări prin ligile inferioare, echipa patronată de familia Mititelu a revenit în Liga 1. Oficialii de la FC U nu ascund că ”dușmanul de moarte” e concitadina Universitatea.

ADVERTISEMENT

Ca și cum ambițiile oficialilor nu ar fi fost de ajuns, transferul lui Valerică Găman la echipa finanțată de Mihai Rotaru a stârnit și mai mult orgoliul familiei Mititelu.

”A dat cu piciorul la tot ce a făcut tatăl meu pentru el. Îmi aduc aminte, în 2008, cum tata le impunea antrenorilor să-l joace pe Găman. Era singura lui dorință: Găman plus 10 jucători. Fiind copil mai greșea, avea 19 ani.

ADVERTISEMENT

Se și vedea imediat, fiind fundaș central. Veneau antrenorii și-i ziceau tatălui meu: ’Adi, greșește’. O ținea pe a lui: ’Găman plus 10 jucători’. L-a făcut fotbalist! Evident, a contat și faptul că era talentat, dar tata a avut acest har de a-l forța”, a declarat Adrian Mititelu Jr, pentru GSP.

Cum a fugit Valerică Găman din cantonament

Valerică Găman este oltean get beget. S-a născut în Băilești, județul Dolj, și a debutat în fotbalul mare la Craiova. La FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Însă, despărțirea de clubul patronat de Adrian Mititelu nu s-a produs în cele mai bune condiții. Practic, Găman și colegul său Ștefan Bărboianu au fugit din cantonament, în 2011.

În acea perioadă clubul din Bănie se confrunta cu mari probleme financiare, iar restanțele către jucători, staff și ceilalți angajați ajunseseră la aproximativ șase luni.

După ce a fugit de la FC U Craiova, Valerică Găman a mai jucat în România pentru Astra Giurgiu, Dinamo și FCSB. În străinătate a evoluat pentru Karabukspor (Turcia) și pentru Al Shabab (Arabia Saudită).


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT