ADVERTISEMENT
Sport

Mititelu Jr nu-l iartă pe Valerică Găman pentru că a semnat cu U Craiova: ”A dat cu piciorul la tot ce a făcut tatăl meu pentru el”

Valerică Găman este unul dintre jucătorii importanți care au semnat cu U Craiova în această vară. Mutarea a reaprins scânteia rivalității dintre cele două cluburi din Bănie.
Autor: Patrice Podina | 24.06.2021 | 23:55
Mititelu Jr nu-l iartă pe Valerică Găman pentru că a semnat cu U Craiova: ”A dat cu piciorul la tot ce a făcut tatăl meu pentru el”
Adrian Mititelu JR. Sursă foto: digisport.ro

”Trădarea” lui Valerică Găman, fotbalist crescut la gruparea patronată de familia Mititelu, da care a semnat cu U Craiova, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, l-a deranjat pe Adrian Mititelu Jr.

ADVERTISEMENT

Acesta ținut să reamintească ajutorul pe care tatăl lui i l-a dat fotbalistului la începutul carierei.

Adrian Mititelu Jr: ”Tata l-a făcut fotbalist”

Derby-ul dintre FC U Craiova 1948 și U Craiova se anunță de pe acum ca fiind, poate, cel mai important meci din România în viitoarea ediție de campionat.

ADVERTISEMENT

După un deceniu de peregrinări prin ligile inferioare, echipa patronată de familia Mititelu a revenit în Liga 1. Oficialii de la FC U nu ascund că ”dușmanul de moarte” e concitadina Universitatea.

Ca și cum ambițiile oficialilor nu ar fi fost de ajuns, transferul lui Valerică Găman la echipa finanțată de Mihai Rotaru a stârnit și mai mult orgoliul familiei Mititelu.

ADVERTISEMENT

”A dat cu piciorul la tot ce a făcut tatăl meu pentru el. Îmi aduc aminte, în 2008, cum tata le impunea antrenorilor să-l joace pe Găman. Era singura lui dorință: Găman plus 10 jucători. Fiind copil mai greșea, avea 19 ani.

Se și vedea imediat, fiind fundaș central. Veneau antrenorii și-i ziceau tatălui meu: ’Adi, greșește’. O ținea pe a lui: ’Găman plus 10 jucători’. L-a făcut fotbalist! Evident, a contat și faptul că era talentat, dar tata a avut acest har de a-l forța”, a declarat Adrian Mititelu Jr, pentru GSP.

ADVERTISEMENT

Cum a fugit Valerică Găman din cantonament

Valerică Găman este oltean get beget. S-a născut în Băilești, județul Dolj, și a debutat în fotbalul mare la Craiova. La FC U Craiova.

Însă, despărțirea de clubul patronat de Adrian Mititelu nu s-a produs în cele mai bune condiții. Practic, Găman și colegul său Ștefan Bărboianu au fugit din cantonament, în 2011.

ADVERTISEMENT

În acea perioadă clubul din Bănie se confrunta cu mari probleme financiare, iar restanțele către jucători, staff și ceilalți angajați ajunseseră la aproximativ șase luni.

După ce a fugit de la FC U Craiova, Valerică Găman a mai jucat în România pentru Astra Giurgiu, Dinamo și FCSB. În străinătate a evoluat pentru Karabukspor (Turcia) și pentru Al Shabab (Arabia Saudită).

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1