Sport

Valerică Găman a semnat cu U Craiova. Fundașul, prezentat oficial. Update exclusiv

U Craiova își întărește lotul în încercarea de a câștiga titlul în sezonul viitor, iar FANATIK a aflat că l-a adus pe fundașul Valerică Găman.
23.06.2021 | 13:42
Valerica Gaman a semnat cu U Craiova Fundasul prezentat oficial Update exclusiv
Valerică Găman a fost prezentat oficial ca noul jucător al Universității Craiova, informție oferită în exclusivitate de FANATIK. Sursă foto: ucv1948.ro
ADVERTISEMENT
23-06-2021
10:56

Transferul lui Valerică Găman, anunțat oficial de U Craiova

Informația dezvăluită de FANATIK a fost confirmată de Universitatea Craiova. Conducerea „Științei” a anunțat oficial transferul stoperului prin intermediul site-ului oficial.

„Fundașul central Valerică Găman a semnat contractul cu Universitatea Craiova și va ajunge în cursul zilei de astăzi în cantonamentul din Austria. Mult succes în tricoul alb-albastru!”, e mesajul postat pe ucv1948.ro

 

Imediat după ce Astra Giurgiu a retrogradat în Liga 2, fostul internațional și-a exprimat intenția clară de a părăsi gruparea de la malul Dunării. După câteva săptămâni de tatonări în care a analizat și alte oferte, Valerică Găman a decis să semneze cu U Craiova.

Din informațiile FANATIK, jucătorul a ajuns miercuri după-amiază în cantonamentul oltenilor din Austria și urmează să fie prezentat oficial în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a semnat cu Valerică Găman

Liber de contract după despărțirea de Astra Giurgiu, formație retrogradată în Liga 2, Valerică Găman a fost în discuții cu mai multe formații. FANATIK a aflat că jucătorrul a ales în cele din urmă să semneze cu U Craiova.

Imediat după ce FCU Craiova a reușit promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc s-a zvonit că Valerică Găman se va întoarce la formația preluată de Adrian Mutu, deși Adrian Mititelu jr nu a vrut să confirme negocierile.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 32 de ani este oltean get-beget și și-a început cariera la cealaltă formație a orașului, FC U Craiova, patronată de Adrian Mititelu și promovată la finalul sezonului recent încheiat în Liga 1.

Găman a avut două aventuri în străinătate

După cinci ani petrecuți la FCU Craiova, vechea echipă patronată de Adrian Mititelu ce a intrat în faliment în 2011, Valerică Găman a plecat pentru o scurtă perioadă la Dinamo, iar de acolo a ajuns la Astra Giurgiu, alături de care a câștigat titlul, Cupa și Supercupa României.

ADVERTISEMENT

În 2016, fundașul central a prins primul contract în străinătate, evoluând timp de doi ani în Turcia, la Karabukspor. În 2018 a revenit în țară, dar nu a jucat decât cinci meciuri pentru FCSB, iar apoi a plecat în Arabia Saudită, la Al Shabab.

În vara anului 2020 a ales să se întoarcă la Astra Giurgiu, dar revenirea sa a fost una cu ghinion, giurgiuvenii retrogradând în liga secundă și pierzând finala Cupei României, chiar în fața noii sale formații, Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Găman, frustrat de retrogradarea Astrei

Imediat după ce Astra a retrogradat matematic, Valerică Găman și-a exprimat nemulțumirile: ”Fotbalul ne-a pedepsit după un an cu probleme. E păcat, viața merge înainte, nu avem ce face. Sper ca acest club să continue și la anul să revină, de ce nu.

Nu ne convenea un egal, probabil doar atât putem, ăsta e adevărul, fotbalul ne-a pedepsit. Din păcate, tot anul am avut probleme să marcăm și s-a văzut și azi asta”, a spus Valerică Găman la finalul partidei cu Viitorul.

„Nu pot să dau procente, au fost multe probleme, nu neapărat financiare. Am jucat și din trei în trei zile, ne-a dat puțin mai mult peste cap, facem antrenamentele la Ploiești, dar nu îmi caut alibi. E numai vina noastră și a conducerii.

„Cu siguranță nu voi continua în Liga 2, am deja câteva contracte și vom vedea ce va fi în viitor. Nu ne gândeam la retrogradare, vom vedea azi-mâine ce se va întâmpla cu echipa. Ar fi frumos să luăm în trofeu, ne-ar mai îndulci din tristețe”.


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT