Sport

MM Stoica surprinde înainte de startul SuperLigii: „Aș vrea să jucăm cu Pantea, Musi, Popescu și Stoica titulari, chiar dacă pierdem titlul”

MM Stoica a surprins și a vorbit despre rețeta financiară bună a FCSB-ului, fiind de părere că e mai profitabil să fie titulari Alex Pantea, Alexandru Musi, Octavian Popescu și Ianis Stoica.
06.07.2022 | 13:50
MM Stoica surprinde inainte de startul SuperLigii As vrea sa jucam cu Pantea Musi Popescu si Stoica titulari chiar daca pierdem titlul
MM Stoica își dorește promovarea tinerilor la FCSB decât câștigarea campionatului. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Managerul general al FCSB-ului a explicat că pentru echipa sa e mult mai profitabilă o astfel de strategie, de a folosi jucătorii tineri, față de cea de la CFR Cluj, unde, deși câștigă titlul de cinci ani, clubul a avut și încă are probleme financiare.

MM Stoica își dorește mai mult promovarea tinerilor la FCSB decât câștigarea campionatului

MM Stoica a vorbit despre rețeta financiară a FCSB-ului, explicând motivul pentru care este mai bine să promoveze tinerii la echipă decât să câștige campionatul:

ADVERTISEMENT

„Fără niciun fel de emoție, aș vrea să jucăm cu Pantea, Musi, Tavi Popescu și Ianis Stoica toți titulari, chiar dacă pierdem campionatul.

E mai bine să crească alături de cei experimentați și e greu cu CFR, pentru că acolo sunt doar jucători experimentați. E vorba despre o gândire financiară, pentru că asta e o rețetă.

ADVERTISEMENT

Eu am mai spus, în Franța existau două echipe cu buget 60-70 de milioane, adică PSG și Marseille, a venit pe urmă Lyon cu buget de 100 de milioane de euro și a luat campionatul de șapte ori la rând.

A venit după PSG și a pus monopol. City în Anglia nu reprezenta nimic… banii fac legea peste tot. Că s-a întâmplat Leicester să câștige, s-a întâmplat, nu o să se mai întâmple în viitor.

ADVERTISEMENT

Oricum nu poți lua campionatul când CFR Cluj are un buget mai mult decât dublu. Varga spunea că plătea 1,5 milioane de euro pe lună pentru echipă. Atât timp o echipă cheltuie peste 20 de milioane de euro și îl are pe Dan Petrescu antrenor, e greu ca altcineva să ia campionatul. Noi poate nu ne permitem nici 10 milioane

Ce gândire are CFR? All in. «Forțăm ca să ajungem în Champions League. Nu ajungem în Champions League, ajungem în Europa League și o mai ducem un an. Dar datoriile se strâng. 

ADVERTISEMENT

Sunt bani pe care îi pierde un om. Faci fotbal ca să pierzi bani? Nu e logic! Faci fotbal ca să câștigi bani, nu ca să pierzi. O construcție sănătoasă câștigă bani. Sănătos e să câștigi campionatul și să piezi bani sau să fii pe plus și să nu câștigi campionatul? Logic că sănătos e s câștigi bani. E o gândire falimentară. Faci fotbal ca să câștigi. 

E problema lui Varga ce face. El așa vede fotbalul. Eu nu aș face așa niciodată”, a mai spus MM Stoica, la TV OrangeSport.

MM Stoica a închis subiectul „Rotariu”

MM Stoica a vorbit despre interesul pe care FCSB l-a avut pentru Dorin Rotariu, interes dezvăluit în exclusivitate de FANATIK. Managerul „roș-albaștrilor” a explicat exact ce s-a întâmplat cu felul în care l-a contactat pe noul fotbalist de la Atromitos:

Pe numărul de telefon al lui Dorin Rotariu pe care îl aveam, care avea şi poza lui. I-am scris pe 28 iunie la: ‘Salut, pot să te sun?’ Pe telefonul meu nu se fac albastre bifele ca să înţelegeţi. Cât sunt două bife înseamnă că a intrat.

Apoi, duminică, la 23:11: ‘Bună seara, scuzaţi de deranj. Sunt Rotariu Dorin. Acesta este numărul meu pe care mă puteţi suna. Mulţumesc de inţelegere.’ Şi îmi scrie de pe numărul pe care îi trimisesem eu mesaj şi îmi trimite acelaşi număr”.

„A semnat. Baftă din toată inima. Mie mi-a plăcut mereu. S-a făcut un caz. Putea să zică să nu îl sun”, a mai spus MM Stoica.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,42 este cota pentru „1 solist” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT