Sport

Mihai Rotaru confirmă Fanatik: Gigi Becali îi vrea pe Mamut și Ofosu la FCSB

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a confirmat dezvăluirile FANATIK: Gigi Becali dorește să îi transfere pe Mamut și Ofosu la FCSB!
25.06.2021 | 15:09
Mihai Rotaru confirma Fanatik Gigi Becali ii vrea pe Mamut si Ofosu la FCSB
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, acum trei săptămâni, că patronul FCSB, Gigi Becali, vrea să îi transfere pe atacanții Universității Craiova, Reagy Ofosu și Ivan Mamut, intrați în dizgrație în Bănie.

Mihai Rotaru a vorbit în premieră despre acest subiect într-o intervenție telefonică la ProX și a anunțat că au fost discuții, dar Marinos Ouzounidis se bazează în continuare pe cei doi jucători.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru confirmă ofertele de la Gigi Becali pentru Reagy Ofosu și Ivan Mamut

Mihai Rotaru i-a răspuns lui Gigi Becali cu privire la transferurile lui Reagy Ofosu și Ivan Mamut, mai ales că patronul FCSB spera să îi ia fără bani și voia să îi ofere la schimb pe Risto Radunovic, Ionuț Vînă, Dragoș Nedelcu și Răzvan Oaidă. „Sunt jucători pe care ne bazăm, am plătit sume de transfer pentru ei”, a spus patronul Universității Craiova.

Cu toate astea, „boss-ul” oltenilor a recunoscut interesul pentru cei doi jucători, însă își dorește ca extrema stângă de origine ghaneză de 29 de ani și atacantul croat de 24 de ani să continue pe „Ion Oblemenco”, unde mai au contract doi, respectiv patru ani: „Sunt fotbaliști în care credem și sperăm să ne ajute în sezonul viitor. Mai departe, există interes, dar nu putem aprecia interesul în niciun fel”, a mai explicat omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru așteaptă o ofertă serioasă din partea lui Gigi Becali pentru a lua în calcul cedarea celor doi jucători. „A fost o ofertă semi-oficială, să zicem așa. N-aș vrea să discutăm foarte mult despre ofertele neoficiale în presă”, a concluzionat olteanul.

Reagy Ofosu și Ivan Mamut, cifre slabe sezonul trecut la Universitatea Craiova

Echipa antrenată de Marinos Ouzounidis a suferit mult în atac în sezonul precedent din Casa Pariurilor Liga 1, cu precădere după accidentarea golgheterului Elvir Koljic. Reagy Ofosu a jucat doar 20 de meciuri și a reușit patru goluri, plus un assist, în timp ce Ivan Mamut a dezamăgit și el: 26 de meciuri, trei goluri și o pasă decisivă pentru atacantul croat evaluat la 450.000 de euro conform transfermarkt.

ADVERTISEMENT

Pretențiile lui Mihai Rotaru sunt justificate ținând cont că Universitatea Craiova a plătit către FC Botoșani 150.000 de euro pentru transferul lui Reagy Ofosu, cotat în acest moment la 650.000 de euro, în timp ce în privința lui Ivan Mamut a fost vorba de o sumă de doar 50.000 de euro. În total, Mihai Rotaru a plătit 200.000 de euro pentru transferul celor doi.

FANATIK a anunțat în exclusivitate lista plecărilor de la Universitatea Craiova. Pe ea se aflau Cristi Bărbuț, Juan Camara, Alexandru Tudorie, Matteo Fedele dar și Ivan Mamut, care nu l-a convins pe antrenorul grec al oltenilor.

ADVERTISEMENT

Ivan Mamut și Reagy Ofosu au un trecut asemănător

Atât Mamut cât și Ofosu provin din academii de fotbal de renume la nivel european, dar care nu au reușit niciodată să își depășească limitele și să facă pasul către un club mare. Ivan Mamut a fost crescut de Hajduk Split, însă nu a apucat niciodată să debuteze la echipa mare, fiind luat gratis în 2016 de Inter Zapresic.

Pe de altă parte, Reagy Ofosu s-a născut în Germania, din părinți ghanezi și a început fotbalul la Hamburg. Nici el nu a avut șansa să debuteze și a mai evoluat la echipe precum  Ingolstadt, Nijmegen, Spartak Trnava sau NK Istra, de unde a venit în România la FC Botoșani.

„La fiecare perioadă de transferuri am tot adus, acum poate e şi timpul ca cei care au venit să-şi dea drumul mai mult sau aportul lor să fie mult mai semnificativ. Mai e din perioada de transferuri, de abia a început”, a spus și Sorin Cârțu.

  • 650.000 de euro e cota lui Reagy Ofosu
  • 450.000 de euro e cota lui Ivan Mamut
  • 200.000 de euro a plătit Mihai Rotaru pentru cei doi
  • 7 goluri au marcat cei doi în sezonul trecut

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,33 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT