News

Moarte cumplită pentru un turist român, în Ungaria. 40 de maşini au trecut peste trupul său pe autostradă, timp de 20 de minute

Accident înfiorător pe şoseaua de centură din jurul oraşului Budapesta. Un român şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un şofer care a fugit de la locul faptei.
02.05.2023 | 12:28
Moarte cumplita pentru un turist roman in Ungaria 40 de masini au trecut peste trupul sau pe autostrada timp de 20 de minute
Român mort într-un accident teribil pe o autostradă din Ungaria
ADVERTISEMENT

Un român în vârstă de 92 a murit în mod tragic pe o autostradă din Ungaria, cel puțin 40 de vehicule trecând peste el după ce șoferul unui Mercedes l-a lovit și a fugit de la locul accidentului. Tragedia s-a petrecut duminică seară, iar după ce bunicul a fost lovit, traficul s-a desfășurat normal cel puțin încă 20 de minute.

Şoferul vinovat ar fi cetăţean străin

Presa maghiară relatează că rămășițele nefericitului bărbat au fost găsite la o jumătate de kilometru distanță de locul impactului. În momentul de faţă, polițiștii îl caută pe șoferul care a dat peste bătrân în timp ce acesta traversa autostrada, însă cel mai probabil acesta este un cetățean străin, mai spun autorităţile.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 92 de ani, originar din România, călătorea într-un microbuz care s-a oprit la o benzinărie. Se pare că acesta coborâse dintr-un autocar turistic și mergea pe jos în mijlocul autostrăzii MO, șoseaua de centură din jurul Budapestei, când a fost lovit de maşină.

Timp de aproximativ 20 de minute traficul a continuat în zonă, iar peste cadavrul bărbatului au trecut cel puţin 40 de vehicule, cu viteze de peste 100 km/oră. Bărbatul ar fi intenţionat să traverseze pe cealaltă parte a autostrăzii, dar când a vrut să se întoarcă de la jumătatea drumului, Mercedesul l-a lovit, a povestit un martor.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când un accident neobişnuit are loc pe o autostradă din Ungaria, nu mai departe de acum şase săptămâni o persoană pierzându-şi viaţa şi alte 39 fiind rănite, dintre care zece copii, într-un grav accident provocat de o furtună de praf.

Accidentul s-a produs pe autostrada M1, care leagă Budapesta de Viena, când, dintr-o dată, un nor de nisip şi praf a cuprins şoseaua. În urma furtunii, 42 de vehicule, inclusiv cinci camioane, s-au ciocnit între ele, probabil din cauza vizibilităţii reduse. Dintre acestea, 19 vehicule au luat foc.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i priveşte pe români, aceştia îşi pierd viaţa din păcate în mod constant pe autostrăzile din Ungaria, fie că se află la volan sau sunt simpli pasageri. Astfel, un cumplit accident s-a produs la jumătatea lunii martie, un şofer de tir fiind practic decapitat după coliziunea cu alt vehicul românesc.

Potrivit unui martor, unul dintre camioanele implicate în accident, cu numere de înmatriculare românești, a oprit pe marginea autostrăzii din motive tehnice, șoferul așezând triunghiul de avertizare care îi semnaliza prezența pe banda de urgență.

ADVERTISEMENT

Un alt camion, însă, de asemenea românesc, din motive neelucidate, a intrat cu viteză direct în tirul oprit pe marginea drumului din cauza problemelor tehnice. Forța impactului a fost atât de puternic, încât volanul i-a tăiat șoferului gâtul, astfel că acesta nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

ADVERTISEMENT