News

Moarte subită la Băile Felix. O femeie a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată

O femeie dintr-o comună din Bihor a murit în timp ce se afla în incinta unei firme din localitatea Băile Felix, din cauza deocamdată necunoscute.
28.05.2023 | 17:17
Moarte subita la Baile Felix O femeie a intrat in stop cardiorespirator si nu a mai putut fi salvata
Echipajul SMURD nu a reușit să o resusciteze pe femeie/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un apel la număru de urgență 112 a semnalat, sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, că a fost descoperită, în incinta unei firme din localitatea Băile Felix, o femeie aflată în stop cardio-respirator, informează publicația locală Bihor Online.

La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix, care au identificat persoana în cauză, ca fiind o femeie de 43 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, căreia i se efectuau manevre de resuscitare de către un echipaj medical. Din nefericire, a fost constatat decesul acesteia la fața locului”, a transmis agentul șef, Alin Laza, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor preliminare, femeia își are domiciliul în Valea Mare de Criș, însă cauza exactă a decesului încă nu se cunoaște. Deocamdată, anchetatorii nu au suspiciunea că femeia ar fi avut o moarte violentă, ca victimă a unei infracțiuni.

Polițiștii bihoreni continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor în care s-a produs decesul”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a avut loc în iunie 2020, la Suceava, unde un elev de 14 ani a murit după ce i s-a făcut rău la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a. Resuscitat și dus la spital, copilul s-a stins câteva ore mai târziu, fără ca medicii să poată să-l salveze.

Potrivit publicației locale Monitorul de Suceava, în timp ce copiii dansau, unui băiat în vârstă de 14 ani i s-a făcut rău. Elevul s-a dus la o masă, unde s-a așezat pe un scaun și s-a sprijinit cu capul pe masă. Tatăl său, profesor în cadrul școlii, a constatat în scurt timp că băiatul este inert.

ADVERTISEMENT

A fost chemat de urgență un echipaj medical. Personalul de la Serviciul de Ambulanță Suceava a constatat că băiatul este în stop cardio-respirator, a fost resuscitat și transportat la Spitalul de Urgență Suceava în viață, cu puls.

Pe parcursul nopții, băiatul a trecut prin mai multe episoade de fibrilație ventriculară și a decedat, în jurul orei 4.30 dimineață în secția de Terapie Intensivă. Din primele informații făcute publice de polițiști, băiatul avea probleme de sănătate anterioare cunoscute (mai multe afecțiuni asociate, printre care o formă gravă de epilepsie) și era însoțit la petrecere de părinți.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor, poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă și a dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului. Medicii de la UPU au prelevat probe de sânge și polițiștii au deschis o anchetă pentru a se stabili din ce cauză s-a oprit inima băiatului și dacă a consumat substante toxice.

ADVERTISEMENT