News

Moarte violentă pentru un muncitor al unei fabrici din Constanța. Bărbatul a fost prins într-un utilaj

Moarte violentă pentru un muncitor din Constanța, după ce bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost prins într-un utilaj la fabrica Cemrom, din Corbu.
19.03.2023 | 17:22
Moarte violenta pentru un muncitor al unei fabrici din Constanta Barbatul a fost prins intrun utilaj
ADVERTISEMENT

Moarte violentă pentru un muncitor din Constanța, care lucra la fabrica producătoare de ciment Cemrom. Pompierii au fost chemați la ora 3 dimineața de colegii disperați ai bărbatului în vârstă de 37 de ani, după ce acesta căzuse într-un utilaj care l-a ucis într-un mod violent.

Moarte violentă pentru un muncitor din Constanța

Societatea Cemrom SA, cu fabrica în Corbu, a fost înființată în 2007 și este printre cei mai cunoscuți producători de ciment. ”În cursul anului 2010 au fost finalizate lucrările de construcţie a unei facilităţi moderne de măcinare a clincherului, respectiv fabrica de ciment Cemrom, situată în comuna Corbu, judeţul Constanţa, România”, scrie pe site-ul oficial al companiei.

ADVERTISEMENT

”Întreaga activitate a societăţii este subordonată misiunii de producţie şi comercializare a cimentului, respectând standardele europene de calitate din domeniu. Echipamentele şi tehnologiile utilizate în procesul tehnologic sunt de înaltă performanţă, cu scopul de a asigura un bun produs finit, precum şi un control eficient al producţiei”, mai menționează Cemrom. E neclar, așadar, în ce condiții bărbatul a ajuns să moară în ceea ce pare a fi un accident de muncă.

IPJ Constanța a fost solicitată la ora 3:30 dimineața, pentru a salva de la moarte un bărbat prins într-un utilaj. Ajunși la fața locului, pompierii și medicii au constatat că acesta era deja mort. ”La data de 19 martie a.c., în jurul orei 3.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei fabrici din comuna Corbu, un bărbat a fost prins într-un utilaj. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că persoana în cauză ar fi intrat sub un elevator și ar fi fost prinsă între acesta și mai mulți paleți.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului de muncă, bărbatul a decedat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea și neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă”, a transmis IPJ Constanța, conform Replica Online.

Poliţiştii au întocmit în acest caz un dosar penal în cauză pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi ucidere din culpă. În urmă cu câteva zile se afla că un bărbat a căzut în cap în timp ce lucra la McDonald’s Târgu Jiu, de la o înălțime de 2 metri.

ADVERTISEMENT

Angajatul în vârstă de 30 de ani s-a urcat în podul clădirii, s-a dezechilibrat și a trecut prin tavan pe podea, lovind solul cu capul. ”În această dimineață, instituția noastră a fost anunțată de serviciul de urgență 112 de producerea evenimentului la care faceți referire.

Din informațiile pe care le deținem, un bărbat a căzut de la aproximativ 2 metri înălțime. La fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă”, transmiteau atunci reprezentanții ISU.. Nu se știe dacă bărbatul a căzut în timp ce în restaurant se mai aflau și alți oameni sau era în afara programului cu publicul.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns la Spitalul de Urgență Târgu Jiu unde a primit îngrijiri medicale. Potrivit unui comunicat al ITM Gorj, ”evenimentul va fi cercetat de către o comisie nominalizată de către angajator și avizată de către instituția noastră”. Companiile riscă amenzi uriașe în aceste cazuri, care se pot lăsa inclusiv cu procese lungi și costisitoare pentru angajați și angajatori.

ADVERTISEMENT