News

Tânăr mort într-un accident de muncă pe o rampă Rompetrol. ITM a deschis o anchetă

Un tânăr a murit în condiții suspecte pe un șantier, după ce a căzut de pe o rampă automată operată de Midia Marine Terminal.
15.01.2023 | 17:24
Tanar mort intrun accident de munca pe o rampa Rompetrol ITM a deschis o ancheta
Accident mortal la Năvodari. Foto: www.businesscover.ro
ADVERTISEMENT

Tânărul în vârstă de 20 de ani, originar din Năvodari, a căzut de pe această rampă deținută de Rompetrol, însă Institutul Teritorial de Muncă din Constanța va stabili exact cum s-a produs tragedia.

Un tânăr a murit pe o rampă Rompetrol

Directorul ITM Constanța, Marian Behheanu, a dezvăluit că accidentul mortal a avut loc sâmbătă seara, în timp ce erau efectuate manevre ale unor garnituri de vagoane care urmau a fi încărcate cu produs petrolier.

ADVERTISEMENT

”S-a produs evenimentul în timpul efectuării unor manevre a unor garnituri de vagoane în vederea încărcării acesteia cu produs petrolier, în incinta Rompetrol, pe o rampă automată operată de Midia Marine Terminal”, a declarat Marian Becheanu pentru News.ro.

Victima avea 20 de ani, lucra la Midia Marine Terminal și era din Năvodari. Cei de la ITF vor afla mai multe detalii referitoare la modul în care s-a produs această tragedie.

ADVERTISEMENT

”Am fost la faţa locului cu unul dintre colegii mei şi chiar am încercat să facem o reconstituire a ceea ce s-a întâmplat acolo, se iau declaraţii la acest moment pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul şi în funcţie de acestea, cauzele producerii lui şi reglementările încălcate şi pe cale de consecinţă eventuale responsabilităţi.

Nu au fost martori, este important raportul medicol-legal de necropsie şi nu poate fi făcută la acest moment o precizare fermă despre cum s-a produs evenimentul”, a completat Marian Becheanu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, la Sibiu un bărbat murea în timp ce opera un ”echipament tehnic”, care a fost scos ulterior din funcțiune de inspectorii ITM Sibiu.

”În cadrul primelor cercetări efectuate la fața locului de către o echipă de inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, a fost dispusă măsura de oprire din funcționare a echipamentului tehnic la care s-a produs evenimentul, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, cercetarea se efectuează de către I.T.M. Sibiu în colaborare cu instituțiile competente”, a transmis ITM Sibiu.

ADVERTISEMENT
Tags: