Sport

Presa internațională deplânge moartea legendarului Pele: ”Fotbalul își pierde regele”

Vestea morții legendarului Pele a lovit ca un fulger, iar presa internațională îi aduce un ultim omagiu celui considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile.
29.12.2022 | 22:33
Presa internationala deplange moartea legendarului Pele Fotbalul isi pierde regele
Vestea morții legendarului Pele a lovit ca un fulger, iar presa internațională îi aduce un ultim omagiu celui considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Sursă foto: Gazzetta dello Sport
ADVERTISEMENT

Brazilianul s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani într-un spital din Santos, după o lungă luptă cu cancerul de colon.

Moartea lui Pele a îndoliat presa internațională

Presa internațională s-a oprit pentru o clipă din tot ce înseamnă sportul la acest moment și i-a adus un ultim omagiu marelui Pele, mort la mai bine de un an după ce i-a fost descoperită crunta boală.

ADVERTISEMENT

”Cel mai bun jucător din istorie, Pele, a murit la vârsta de 82 de ani”, a titrat Folha de Sao Paulo, care a scris: ”Ne-a încântat pe teren, a oprit războaiele și a schimbat sportul pentru totdeauna.

În această zi de joi a murit Pele, cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, titlu de necontestat cel puțin pentru oamenii de bun simț care au văzut fotbalul cu mult înainte și cu mult după ce sportivul și-a început și și-a încheiat cariera. În acest moment este obligatoriu să spunem pentru toți că nu, nu este adevărat că Pele a murit. Edson a murit. Pele va dăinui pentru totdeauna”.

ADVERTISEMENT

Sub titlul ”A murit Pele, cel mai mare fotbalist din istorie”, publicația Super Esportes a notat: ”Lumea sportului este în doliu. A murit Pele, la vârsta de 82 de ani. Edson Arantes do Nascimento, cunoscut drept ‘Regele fotbalului’ și cel mai mare jucător al tuturor timpurilor”.

”Pele, regele nemuritor al fotbalului, a murit”, a fost titlul dat de O Globo. ”Simbol al unui sport, două tricouri, o țară, cel mai mare jucător din istorie ne lasă, victimă a cancerului”, au mai scris jurnaliștii brazilieni.

ADVERTISEMENT

L’Equipe, descriere fantastică a brazilinului

”Regele este mort”, au titrat francezii de la L’Equipe, care au scris: ”De trei ori campion mondial, Pele va rămâne pentru totdeauna o legendă a fotbalului și a sportului în general. Considerat de multă vreme cel mai bun fotbalist din lume, de atunci a fost provocat de Diego Maradona și Lionel Messi, dar mereu vor fi dezbateri, iar Pele a plecat fără îndoială cu certitudinile sale.

De trei ori campion mondial (1958, 1962 și 1970) s-a asigurat întotdeauna că legenda sa este scrisă, iar oricine a văzut imaginile a înțeles repede că nu a fost doar o întrebare statistică. Dacă Pele este o legendă, este pentru că a reunit fotbalul înainte și după, a împăcat spontaneitatea și performanța.

ADVERTISEMENT

Grațios cum puțini au fost, puternic ca oricine, a fost atacantul perfect și probabil ar fi fost singurul care ar fi putut ateriza în fotbalul modern fără a avea nevoie de o actualizare. Este doar o ficțiune, iar realitatea de astăzi este mai puțin veselă. Pele este mort, dar este etern de mult”.

Spaniolii și englezi îl numesc ”Regele”

Sub titlul ”Pele este mort: fotbalul își pierde regele”, spaniolii de la Marca au notat: ”Tocmai a plecat o legendă a fotbalului, unul dintre cei mai buni jucători din istorie, fără îndoială cel mai bun al timpului său. Astăzi este zi de doliu pentru fotbal. Odihnește-te în pace, Rege”.

”Rege este mort. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a pierdut lupta cu cancerul”, a fost titlul dat de The Sun. ”Lumea fotbalului este în doliu după ce s-a anunțat că icoana braziliană a murit în patria sa”, au mai scris jurnaliștii englezi.

Gazzetta dello Sport a titrat: ”Pele a murit: lumea fotbalului este în doliu”. ”Lumea fotbalului plânge, deoarece Pele a fost răpus de cancer. Nu mai contează cine a fost mai mare, el sau Maradona, dar fazele create de ei vor fi amintite pentru totdeauna”, au notat italienii.

La scurt timp după tragicul anunț al dispariției lui Edson Arantes do Nascimento, fiica lui Pele, Kely Nascimento (55 de ani), a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Mesajul a fost însoțit de o fotografie în care toți membrii familiei triplului campion mondial își împreunează palmele alături de cele ale lui Pele, în semn de adio.

ADVERTISEMENT
Tags: