Sport

Modelele aduse de Ion Țiriac la Madrid Open au încins atmosfera. Andre Agassi: „A fost greu să mă mai concentrez la minge”. Foto

Ion Țiriac a înlocuit la turneul de Madrid copiii de mingi cu modele sexy, motiv pentru care Andre Agassi n-a mai putut să se concentreze la joc.
30.04.2023 | 16:26
Modelele aduse de Ion Țiriac la Madrid Open au încins atmosfera. Andre Agassi: „A fost greu să mă mai concentrez la minge”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ion Țiriac a patronat Mastersul de la Madrid până în urmă cu un an și jumătate. Afaceristul român a decis ca în locul băieților de mingi să fie angajate modele sexy, îmbrăcate cu topuri negre, mulate și fuste scurte.

Modelele lui Ion Țiriac au făcut furori la Madrid! Andre Agassi, dezvăluiri de pe vremea când băieții de mingi au fost înlocuiți cu fete sexy

Prima dată când Țiriac a înlocuit copiii de mingi cu fete provocoatoare s-a întâmplat în anul 2004. Fostul mare jucător de tenis a adus pe terenurile din capitala Spaniei nu mai puțin de 80 de modele iberice, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani.

ADVERTISEMENT

„A fost greu să mă mai concentrez la minge. Dar presupun că am avut un avantaj, eram obișnuit să joc cu soția mea (n.r. – Steffi Graff). E important ca sportul nostru să-și înțeleagă produsul, nu sunt convins că asta face parte din produsul nostru”. 

Au existat multe reacții pe această temă, inclusiv Soledad Murillo, oficial al Guvernului, susținea la acea vreme că „folosirea modelelor contribuie la promovarea discriminării față de femeile care apar ca simple obiecte de decor și distracție”, a declarat Andre Agassi, câștigător a opt turnee de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Tradiția s-a păstrat începând cu acel an. Singura schimbare s-a produs de-a lungul timpului doar în ceea ce privește vestimentația fetelor. „Modelele înseamnă că oamenii încă vorbesc despre tenis. Publicitate bună, publicitate rea, nu contează”, a declarat Marat Safin, câștigătorul din 2004 de la Madrid.

Frumusețea feminină, mărul discordiei și la meciurile din NBA

Și unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istorie a recunoscut că reprezentantele sexului frumos l-au făcut să își piardă în repetate rânduri concentrarea.

ADVERTISEMENT

Earvin „Magic” Johnson Jr., printre cei mai buni jucători de baschet în anii ’80 și care are titluri NBA în palmares cu LA Lakers, a dezvăluit conform Corriere della Sera: „Mă distram adesea în timpul pauzelor și, în loc să-l ascult pe antrenor, observam fetele frumoase din tribune”.

„Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul meciului ar fi fost înconjurat pe margine de modele?”, s-au întrebat, amuzați, jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

În acest an, turneul de la Madrid se desfășoară în perioada 25 aprilie – 7 mai. La masculin, ediția precedentă a fost câștigată de Carlos Alcaraz, în timp ce la feminin s-a impus Ons Jabeur.

2023 este primul an în care turneul masculin a fost extins la două săptămâni, iar numărul de participanți la simplu masculin și feminin a crescut la 96 de sportivi.

ADVERTISEMENT