Sport

Moldovan le răspunde contestatarilor! Două intervenții miraculoase în Rapid – Farul

Horațiu Moldovan le-a răspuns contestatarilor cu două intervenții miraculoase în prima repriză a derby-ului Rapid - Farul.
20.08.2023 | 19:21
Moldovan le raspunde contestatarilor Doua interventii miraculoase in Rapid  Farul
Horațiu Moldovan a avut intervenții miraculoase în prima repriză a derby-ului Rapid - Farul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan a fost aspru criticat, după gafele din startul sezonului. Prestațiile modeste ale portarului naționalei României au culminat cu cele două gafe din înfrângerea Rapidului cu Voluntari, scor 1-2, în etapa a 4-a a SuperLigii. În prima repriză a derby-ului cu Farul, Moldovan și-a spălat din păcate cu două intervenții salvatoare la aceeași fază.

Moldovan le răspunde contestatarilor! Două intervenții miraculoase în Rapid – Farul

Rapid a început în forță derby-ul din Giulești cu Farul în etapa a 6-a din SuperLiga. Dugandzic, Emmers și Oaidă au fost, pe rând, aproape să marcheze pe fondul ezitărilor lui Marian Aioani. Ulterior, campioana României a avut o „dublă” ocazie pentru a deschide scorul.

ADVERTISEMENT

În minutul 17, Constantin Grameni a șutat de la marginea careului, însă Horațiu Moldovan s-a întins excelent și a respins spectaculos până la Nicolae Carnat.

Fotbalistul Farului a ajuns primul la minge și a șutat din fața porții, însă din nou portarul Rapidului a fost la post. Horațiu Moldovan a avut o nouă intervenție miraculoasă și a respins cu piciorul în corner în stilul unui portar de handbal. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan, criticat aspru după gafele din poarta Rapidului

Horațiu Moldovan a fost portarul titular al României în meciurile din luna iunie, din preliminariile Euro 2024 cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2). Fotbalistul Rapidului nu a avut un start excelent de sezon și a gafat decisiv de două ori cu FC Voluntari, scor 1-2.

În startul meciului cu ilfovenii, Horațiu Moldovan a fost păcălit de un șut de la distanță a lui Doru Andrei. Deși nu a fost plasată impecabil, execuția tânărului fotbalist al lui FC Voluntari l-a lăsat fără replică pe portarul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Ulterior, înainte de pauză, Horațiu Moldovan a ieșit neinspirat din poartă la o centrare venită din partea dreaptă. Portarul naționalei României nu a reușit să prindă mingea, care l-a surprins pe Braun. Fundașul german al giuleștenilor a trimis din greșeală în propria poartă.

Mai mult decât atât, Horațiu Moldovan a fost autorul unor greșeli evidente și pe parcursul sezonului trecut. Portarul de 25 de ani a scăpat mingea în poartă chiar într-un derby cu Farul, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan a răbufnit după FC Voluntari – Rapid 2-1: „Ai vrut tu să pui întrebarea asta?”

Întrebat dacă gafele din meciul cu FC Voluntari ar putea să-l determine pe antrenorul Cristiano Bergodi să-l înlocuiască între buturile Rapidului, Horațiu Moldovan a răbufnit și s-a răstit la reporteri.

„(n.r. te temi că ai putea pierde locul de titular?) Ai vrut tu să pui întrebarea asta? Să fie încă o știre bună? Probabil am făcut și meciuri bune și am scos echipa de multe ori.

Sper să nu-mi pierd locul, dacă o să-l pierd, o să-l recâștig. E greu și dacă nu ești puternic mental cazi cu totul”, declara Horațiu Moldovan.

ADVERTISEMENT