Sport

Rapid – Farul, 3-1 în etapa 6 din SuperLiga! Giuleştenii ies din criză

Rapid a câștigat derby-ul cu Farul de pe teren propriu, scor 3-1 în etapa a 6-a din SuperLiga. Giuleștenii au obținut prima victorie după două înfrângeri consecutive.
20.08.2023 | 20:07
Rapid  Farul 31 in etapa 6 din SuperLiga Giulestenii ies din criza
Rapid a câștigat derby-ul cu Farul de pe teren propriu, scor 3-1 în etapa a 6-a din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
20-08-2023
13:38

Rapid - Farul 3-1 (Emmers 35, Dugandzic 38, Ioniță 88 / Mazilu 80)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Rapid a câștigat derby-ul cu Farul din Giulești. Emmers, Dugandzic și Ioniță au scos-o pe formația lui Cristiano Bergodi din criză. Giuleștenii au urcat temporar pe locul 6 în ierarhie, cu 8 puncte în 6 partide. 

Clasament SuperLiga

Min. 88: GOOOL Rapid! Alexandru Ioniță a marcat primul gol al sezonului. Intrat de pe bancă, fotbalistul giuleștenilor a înscris după o cursă excelentă. 

Min. 80: GOOL Farul! Mazilu trimite o rachetă în poarta lui Moldovan și aprinde finalul de partidă. Fotbalistul transferat la Brighton a pus mingea la vinclu. 

Min. 72: Rapid își creează o nouă ocazie de gol la poarta Farului. Aioani respinge în ultimul moment din fața lui Săpunaru. 

Min. 56: Mazilu caută din nou poarta, însă tânărul atacant trimite șutul peste țintă. 

Min. 48: Iacob ratează o ocazie mare de gol pentru Rapid. În urma unui corner, jucătorul giuleștean trimite peste poartă. 

Min. 45+2: Dugandzic are o nouă ocazie de a marca. Atacantul croat a trimis peste poartă din fața porții dintr-o poziție favorabilă.

Min. 38: GOOL Rapid! Dugandzic primește în careu de la Funsho, iar atacantul croat îl învinge pe Aioani.

Min. 35: GOOL Rapid! Emmers înscrie cu un șut spectaculos de la marginea careului. Mingea s-a dus sub transversală. 

Min. 26: Adrian Mazilu a șutat de la marginea careului. Balonul a trecut periculos peste poarta lui Moldovan. 

Min. 17: Ocazie rarisimă de gol pentru Farul. Horațiu Moldovan respinge spectaculos șutul de la distanță al lui Grameni. La aceeași fază, portarul Rapidului respinge în corner șutul lui Carnat din fața porții.

Min. 12: Aioani iese neinspirat la un corner. Răzvan Oaidă trimite peste poartă cu o lovitură de cap. 

Min. 7: Aioani greșește uluitor din fața porții, însă Dugandzic și Emmers nu au profitat. Belgianul a trimis tare peste poartă dintr-o poziție favorabilă. 

Min. 5: Dugandzic scapă singur în partea stângă și șutează tare din interiorul careului. Mingea trece mult pe lângă țintă.

Min. 1: Partida din Giulești a început!

Rapid București: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers, Oaidă, Borja Valle – Bamgboye, Dugandzic, Petrila. Rezerve: Drăghia, Onea, Junior Morais, I. Cristea, Al. Ioniță II, Albu, Papeau, Kait, Cîrjan Antrenor: Cristiano Bergodi

Farul Constanța: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, T. Băluță, Grameni – Ad. Mazilu, Carnat, E. Sali Rezerve: Buzbuchi, Dussaut, Boli, Queiros, Nedelcu, Vînă, Rivaldinho, Budescu, Andronache. Antrenor: Gheorghe Hagi

Meciul Rapid – Farul are loc duminică, 20 august, cu începere de la ora 18:15, în cadrul etapei a 6-a din SuperLiga. Partida vine într-un context deloc favorabil pentru antrenorul Rapidului, italianul Cristiano Bergodi, după ce giuleștenii au luat un singur punct din ultimele trei meciuri și acela, in extremis, pe teren propriu cu lanterna roșie FC Botoșani.

Unde se joacă meciul Rapid – Farul

Întâlnirea Rapid – Farul se dispută duminică, 20 august, de la ora 18:15, pe stadionul Superbet Arena, fostul Valentin Stănescu din cartierul Giulești al Capitalei, în etapa a 6-a din SuperLiga. Cu foarte rare excepții la meciurile de acasă Rapid a avut un suport extraordinar din partea fanilor, care au umplut până la refuz tribunele și au creat o atmoferă fantastică.

ADVERTISEMENT

Acum însă fanii din Giulești sunt foarte supărați pe toată lumea, adică patronat, conducere, antrenor și jucători și anunță că nu vor mai tolera alți pași greșiți de acum înainte. Ei au promis că vor merge în cantomanet la jucători, pentreu a sta de vorbă cu aceștia despre situația deloc bună a echipei la acest moment. Deocamdată nu s-a auzit nimic referitor la posibilitatea de a boicota meciurile de acasă după modelul suporterilor FC U Craiova 1948.

Cine transmite la TV partida Rapid – Farul

Partida Rapid – Farul se joacă duminică, 20 august, de la ora 18:15 pe stadionul Superbet Arena, fostul Valentin Stănescu din cartierul Giulești al Capitalei, în etapa a 6-a din SuperLiga. și va fi transmisă pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima  Sport. O  mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

Duminică, 20 august. va fi un adevărat iad din punct de vedere meteorologic la București. Va fi una dintre acele zile de foc, în care soarele va face legea urmând ca temperatura  din termometre să urce până la 36 de grade. Un meci programat în aceste condiții de la ora 18:15 are toate șansele să se joace aproape de o temperatură de caniculă.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – Farul

Rapid l-a transferat cu o săptămână înainte de meciul direct pe Andrei Borza de la adversară. Farul l-a pierdut şi pe Denis Alibec, care s-a transferat în Qatar. În schimb, constănţenii s-au întărit cu Louis Munteanu, împrumutat de la Fiorentina.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Cristiano Bergodi va avea la dispoziţie toţi jucătorii. Rămâne de văzut dacă antrenorul italian îl va trimite în teren pe Andrei Borza împotriva fostei sale echipe.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Farul

Rapid nu a mai învins de trei etapoe dar pentru casele de paeiuei echipa lui Cristiano Begodi este favorită și nu oricum, ci foarte clar,  la o cotă de 1,80 față de 4,40 cât a primit Feul la victorie. Probaboș se mizează pe faptul că dobrogeni vor trimite pe teren echipa a doua, deoarece urmează turul play-off-ului Conference League cu HJK Helsinki. Șansă sublă X2 are cotă de 2,40,  iar un gol marcat de Farul ajunge la 1.55.

ADVERTISEMENT

Cota nu are foarte multă logică nici din punctul de vedere al faptului că giuleștenii nu au  câștigat  nici un meci la București cu Farul de când au promovat, având doar două egaluri în campionat, ambele cu scorul  de 1-1 și eșecul din Cupa României, cu scorul de 0-2. Așa încât această cotă de 1,80 nu se poate baza decât pe ideea că Farul va trimite pe teren a doua echipă, cu gândul la dubla cu HJK Helsinki.

ADVERTISEMENT