Sport

Moment de reculegere pentru Aleksei Navalnîi la FC U Craiova – CFR Cluj. Poziția LPF despre mesajul politic și încălcarea regulamentului. Update exclusiv

Un moment de reculegere a precedat partida dintre FC U Craiova și CFR Cluj, din etapa cu numărul 26 a SuperLigii României.
18.02.2024 | 00:43
Moment de reculegere  pentru Aleksei Navalnii la FC U Craiova  CFR Cluj Pozitia LPF despre mesajul politic si incalcarea regulamentului Update exclusiv
Moment de reculegere înaintea meciului FC U Craiova - CFR Cluj. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
17-02-2024
20:25

A încălcat FC U Craiova regulamentul? Care este poziția LPF

Chiar dacă regulamentul spune că ”promovarea la staţia de amplificare sau prin alte mijloace a unor mesaje politice sau desfăşurarea altor acţiuni politice în incinta sau în imediata vecinătate a stadionului este strict interzisă, înainte, în timpul sau după joc”, Liga Profesionistă de Fotbal nu s-a opus momentului de reculegere.

”În calitate de club organizator, FC U Craiova a dorit să facă acest lucru. Ne-au informat telefonic și nu au existat argumente care să determine o opoziție din partea noastră”, a declarat Justin Ștefan, secretarul general al LPF, în exclusivitate pentru FANATIK.

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi a fost omagiat la FC U Craiova – CFR Cluj

FC U Craiova a primit vizita lui CFR Cluj, în etapa 26 a SuperLigii. Oltenii au nevoie de cele trei puncte puse în joc pentru a mai spera la un loc de play-off, în timp elevii lui Adrian Mutu vor să reducă diferența față de liderul FCSB.

Moment de reculegere înaintea partidei FC U Craiova – CFR Cluj

Așa cum a anunțat Adrian Mititelu pe pagina de Facebook, înfruntarea dintre FC U Craiova și CFR Cluj a fost precedată de un moment de reculegere în memoria politicianul rus de opoziție, Aleksei Navalnîi. Acesta a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, la vârsta de 47 de ani.

ADVERTISEMENT

Navalnîi a reprezentat cea mai înverșunată voce care s-a opus regimului lui Vladimir Putin, iar moartea sa a fost omagiată de cele mai importante figuri politice și instituții de presă ale lumii.

”Respect etern pentru Alexei Navalnîi! Dumnezeu să-l odihnească! A plecat dintre noi un om deosebit, un exemplu de CURAJ, DEMNITATE ȘI PATRIOTISM! Sacrificiul lui nu trebuie să fie dat uitării, lumea occidentală trebuie să-i cinstească memoria acestui martir al secolului XXl.

ADVERTISEMENT

Sacrificiul lui Alexei Navalnîi, Boris Nemtov, și a altor mii de patrioți ruși, eliminați de regimul odios, obligă lumea occidentală să nu dea înapoi în disputa cu Moscova.”, este o parte din mesajul publicat de Adrian Mititelu în legătură cu trecerea în neființă a lui Aleksei Navalnîi.

Moment de reculegere pentru Aleksei Navalnîi

Ce poziții ocupă FC U craiova și CFR Cluj în clasamentul SuperLigii

Înaintea înfruntării din Bănie, FC U Craiova se situa pe locul 12 în clasamentul primului eșalon, la 5 puncte de ocupanta ultimei poziții care duce în play-off, Petrolul.

ADVERTISEMENT

Ploieștenii au un meci în plus față de elevii lui Giovanni Costantino, victoria cu Poli Iași, de pe teren propriu, scor 2-1.

CFR Cluj a venit la Craiova cu gândul la cele trei puncte, după ce etapa trecută a fost învinsă de Rapid, scor 0-1.

ADVERTISEMENT

Înaintea duelului cu FC U, ardelenii se aflau pe locul 3, la 6 puncte de Rapid și la 12 de liderul FCSB, echipa roș-albastră având un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT