Sport

Moment emoționant la startul Rapid – CFR Cluj. Primul lider al galeriei „giuleștenilor”, în scaun cu rotile, primit pe gazon în uralele fanilor

Mihai Ioan e primul lider al galeriei Rapidului. Ajuns la 76 de ani și aflat în scaun cu rotile, suporterul a fost primit pe gazon înainte de startul meciului cu CFR Cluj.
30.10.2022 | 21:32
Moment emotionant la startul Rapid  CFR Cluj Primul lider al galeriei giulestenilor in scaun cu rotile primit pe gazon in uralele fanilor
6 de ani are „Mache”, primul lider al galeriei Rapidului. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Meciul etapei a 17-a din SuperLiga dintre Rapid și CFR Cluj a avut parte de un moment tulburător, iar suporterii au fost în prim plan.

Mache, primul lider al galeriei Rapidului, primit pe gazon ca o legendă a Rapidului

Mihai Ioan a fost primul lider al galeriei Rapidului, care i-a organizat în premieră pe suporteri în 1967, ca un grup unitar.

ADVERTISEMENT
Mihai Ioan, primul lider al galeriei Rapidului
Mihai Ioan, primul lider al galeriei Rapidului

Ajuns la 76 de ani, „Mache” sau Crețu”, cum este alintat de către cei care îl cunosc, a ajuns în scaun cu rotile. Asta nu îl oprește să meargă în continuare la meciurile Rapidului.

6 de ani are „Mache”, primul lider al galeriei Rapidului. Sursă foto: Sport Pictures

Îmbrăcat din cap până în picioare în alb și vișiniu, Mihai Ioan a fost extrem de emoționat și a plâns minute în șir, în uralele galeriei și întregului stadion.

ADVERTISEMENT

Povestea de film a primului lider al galeriei Rapidului

Mihai Ioan a povestit cum a reușit să îi organizeze pe suporterii „giuleșteni”: „Oamenii nu încurajau echipa în mod organizat. După ce am luat primul nostru titlu, i-am adunat și i-am învățat cum să cânte.

Veneam la stadion cu texte scrise acasă pe care le cântam pe diverse melodii. «Aida» de Verdi, «Corul vânătorilor», «Oda bucuriei» și alte arii celebre pe care de-a lungul timpului ni le-au furat alții fără rușine”, a surprins rapidistul pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Fostul lider al galeriei Rapidului a relatat cum a compus un cântec în tren și pe care i l-a înmânat legendei Rapidului, Ioan Motroc: „S-a strâns astăzi în tribună / galeria cea mai bună / din întregul București / pentru noi e sărbătoare / azi joac-o echipă mare… e Rapidul din Giulești… Rapidul nostru / chiar dacă-i de toți furat / are sufletul curat / Rapidul nostru / îl iubim și îl cântăm / spre victorie-l purtăm…”, una dintre cele mai celebre cântece ale galeriei Rapidului.

Mihai Ioan a rămas definitiv în inima suporterilor rapidiști și este în continuare extrem de apropiat de tot ceea ce înseamnă clubul Rapid. În semn de respect, fostul lider al galeriei a primit un tricou personalizat din partea clubului, cu numele „Mache” și numărul 12.

ADVERTISEMENT