Sport

Moment istoric în Premier League! Care e prima partidă care va fi arbitrată de o femeie

Premier League se pregătește de jocuri într-un ritm nebun în perioada următoare, iar FA a făcut un anunț istoric pentru cel mai puternic campionat din lume.
15.12.2023 | 14:30
Moment istoric in Premier League Care e prima partida care va fi arbitrata de o femeie
Rebecca Welch este una dintre cele mai apreciate arbitre din fotbalul feminin. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fulham – Burnley, pe 23 decembrie, în etapa a 18-a din Premier League, este un duel care va intra în istorie. Poate nu cea mai atractivă partidă a rundei, dar va bifa o premieră pentru prima ligă din Anglia. Până atunci, România ar putea avea un jucător de top la Tottenham, așa cum impresarul Florin Manea a anunțat la FANATIK SUPERLIGA.

Rebecca Welch, prima femeie arbitru care va conduce o partidă de Premier League. Va fi la centru la Fulham – Burnley

FA a desemnat-o pe Rebecca Welch, 40 de ani, să oficieze la centru această partidă, anunțul a fost făcut chiar pe pagină oficială: “Se va scrie istorie de Crăciun. Rebecca Welch devine prima femeie care va arbitra un meci de Premier League, iar Sam Alisson va fi primul arbitru de culoare care va oficia un joc în Premier League după 15 ani”.

ADVERTISEMENT

Rebecca Welch a bifat mai multe premiere istorice. A fost prima femeie care a oficiat un joc de Championship, liga a doua engleză, în aprilie 2021, dar și în FA Cup, în ianuarie 2022.

De asemenea, Rebecca Welch a fost arbitru de rezervă la victoria obținută de Manchester United pe terenul lui Fulham, scor 1-0, în luna noiembrie. A fost, de asemenea, o premieră pentru o femeie.

ADVERTISEMENT

Sam Alisson va fi la centru la partida Sheffield United – Luton. Primul arbitru de culoare care conduce o partidă de Premier League după o pauză de 15 ani!

Sam Alisson, 42 de ani, va conduce partida Sfeffield United – Luton, programată de Boxing Day, pe 26 decembrie, de la ora 17:00. Este un duel extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării.

Alisson va fi primul arbitru de culoare care va conduce o partidă de Premier League după mai bine de 15 ani. Uriah Rennie este singurul arbitru de culoare care a oficiat până acum la centru în partide în prima ligă engleză. S-a retras în 2008.

ADVERTISEMENT

Uriah Rennie a avut o carieră impresionantă în Premier League, iar ultimul meci condus de el a fost pe 11 mai 2008, un Tottenham – Liverpool 0-2. Voronin și Torres au marcat pentru “cormorani” în acea partidă.

Acuze pentru FA în luna martie: “Este ridicol că timp de 15 ani, după retragerea lui Uriah Rennie, nu am mai avut arbitru de culoare în Premier League

“Este ridicol că Uriah Rennie s-a retras în 2008 și de atunci nu a mai existat un alt arbitru de culoare în Premier League”, spunea Ashley Hickson-Lovence, autoarea cărții “Your Show”, despre viața lui Uriah Rennie, publicată în martie 2023.

ADVERTISEMENT

După mai multe sezoane petrecute în Championship, Sam Alisson a fost promovat în Premier League. Doar că nu a primit niciun meci până acum, a fost doar rezervă la victoria lui Brighton contra lui Chelsea, scor 4-1, în octombrie 2022.

ADVERTISEMENT